Πολιτικη & Οικονομια

Κεφαλογιάννης: Εξετάζουμε τη μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές  

Θα συμπαρασύρει και τις τιμές σε αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kefalogiannis
Γιάννης Κεφαλογιάννης © INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εξετάζουμε τη μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Η κυβέρνηση εξετάζει στο πλαίσιο της φορολογικής πολιτικής της την μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές, κάτι που θα συμπαρασύρει και τις τιμές σε αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ 100,3 ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης. 

Εμείς σαν υπουργείο είμαστε θετικοί στο να μειωθεί ο φόρος. Περιμένουμε την οριστική απόφαση που θα ληφθεί σε κυβερνητικό επίπεδο ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης. 

Υπενθύμισε ότι η αύξηση από το 1.20 ευρώ στο 1.40 ευρώ είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση. 

Σε ό,τι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες ανέφερε ότι ο στόλος είναι παλιός. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Μεταφορών κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να πραγματοποιήσει ένα πρόγραμμα συντήρησης για να επανέλθουν κάποια λεωφορεία στους δρόμους. 

Τόνισε ότι σχεδιάζεται καινούργιος διαγωνισμός με σκοπό σε περίπου 1,5 χρόνο να παραδοθούν νέα οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον. 

Επιπλέον σημείωσε ότι συνεργεία του ΟΑΣΑ πραγματοποιούν ήδη εργασίες αποκατάστασης στις λεωφορειολωρίδες της Αθήνας και οριοθέτηση ώστε να αποφεύγεται από τους οδηγούς η χρήση τους.

Παράλληλα εξήγησε ότι θα λειτουργήσουν εκ νέου οι κάμερες καθώς εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για την προμήθεια του ειδικού θερμογραφικού χαρτιού, όπου τυπώνονται οι φωτογραφίες από τις κάμερες.

Πηγή: skai.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ