Πολιτικη & Οικονομια

Σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου

Με φόντο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
59328-118445.jpg

Ζητήματα οικονομικής και εσωτερικής πολιτικής τέθηκαν επί τάπητος, κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, το απόγευμα της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση συμμετείχε κατά το μεγαλύτερο μέρος της ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καθώς η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης θεωρείται πως δύναται να επηρεάσει τον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. Οι προτάσεις που αποφασίστηκαν για τα θέματα που παραμένουν ανοικτά, θα αποσταλούν σήμερα στους εκπροσώπους των δανειστών.

Στο πεδίο συζήτησης της εσωτερικής πολιτικής βρέθηκαν το ζήτημα της τρομοκρατίας όπως διαμορφώνεται από τη φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού, η τραγωδία στο Φαρμακονήσι, τα αρνητικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων αλλά και οι διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης τόσο σε επίπεδο αντιδράσεων από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα που λαμβάνονται όσο και σε επίπεδο διχογνωμιών μεταξύ υπουργών.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως ενημέρωσε τους δύο άνδρες για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και συζητήθηκαν οι εναλλακτικές λύσεις. Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του επιτρόπου Όλι Ρεν, πως η συζήτηση για τη λύση μείωσης του δημοσίου χρέους θα ξεκινήσει το καλοκαίρι, αρκέστηκε δηλώσει «ουδέν σχόλιον».

Λίγη ώρα αργότερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου πως συζητήθηκαν «όλα τα θέματα», διαβεβαιώνοντας ότι «όλα είναι υπό έλεγχο». Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε επί των δηλώσεων του Όλι Ρεν λέγοντας πως εμείς θεωρούμε ότι μετά την επιβεβαίωση των στοιχείων από τη Eurostat, που αναμένεται τον ερχόμενο Απρίλιο, μπορεί αυτή η συζήτηση για το ελληνικό χρέος να ανοίξει.

«Αυτό είναι θέμα που θα το κανονίσουν οι κυβερνήσεις», συμπλήρωσε, στέλνοντας ουσιαστικά μήνυμα πως η συζήτηση για το χρόνο συζήτησης του ελληνικού χρέους δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Κομισιόν.

Δ.Α.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ