Πολιτικη & Οικονομια

Κόντρα Νοτοπούλου - Σιμόπουλου για τη Ρομά στην παρέλαση (video)

«Είστε ακροδεξιός» - «Ζητήστε συγγνώμη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Barack Obama takes on 'woke' call-out culture: 'That's not activism'

Κόντρα Νοτοπούλου - Σιμόπουλου για την κίνηση νεαρής Ρομά στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή την κίνηση μιας νεαρής Ρομά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δενδροποτάμου «Η Αγάπη», που παρέλασε στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ξέσπασε πολιτική κόντρα.

Η νεαρή Ρομά απλώς έκανε μια κίνηση σαν άλλη ροκ σταρ στους φωτογράφους, αποτέλεσμα ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος να αναρτήσει την επίμαχη φωτογραφία στο Facebook και να σχολιάσει: «Στη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) παρέλαση στη Θεσσαλονίκη από πολλούς παρισταμένους υπήρξε η άποψη, ότι η συμμετοχή ορισμένων συλλόγων δεν έγινε με κριτήρια που αρμόζουν σε μία εθνική επέτειο. Ελπίζω οι διοργανωτές του χρόνου να είναι περισσότερο προσεκτικοί. Η φωτό πιστοποιεί τον ισχυρισμό μου».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου χαρακτήρισε την ανάρτησή του «ακροδεξιό παραλήρημα», γράφοντας: «Ακροδεξιό παραλήρημα από βουλευτή της ΝΔ. Ένα νέο κορίτσι Ρομά από τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ελλήνων Τσιγγάνων Δενδροποτάμου “Η ΑΓΑΠΗ” βρήκε να στοχοποιήσει ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Σιμόπουλος. Σε ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεδίπλωσε τα ρατσιστικά του αισθήματα. Χρησιμοποίησε μάλιστα μια φωτογραφία της νεαρής κοπέλας για να “πιστοποιήσει” τον ισχυρισμό του. Τέτοια μυαλά σέρνει και τόση είναι η κατάντια του Σιμόπουλου. Δε μας είπε ο “αριστος” στην έκφραση ρατσιστικού λόγου, κ. Σιμοπουλος, ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να επιλέγονται όσοι συμμετέχουν στην παρέλαση κατά τη γνώμη του. Πιστοποιητικά φρονημάτων ή καταγωγής; Έχουμε ευθύνη να απομονώσουμε κάθε ακραία φωνή που ανήκει στον εσμό της Ακροδεξιάς. Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να καταδικάσει το ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή της».

Ο κ. Σιμόπουλος ανταπάντησε αναρτώντας «αποδεικτικά» στοιχεία της προοδευτικότητάς του με φωτογραφίες του και την κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη γράφοντας: «Η κ.Νοτοπούλου διέκρινε ακροδεξιό ρατσιστικό παραλήρημα στην άποψη μου να επιλέγονται οι σύλλογοι οι οποίοι παρελαύνουν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη “ανάλογα με το ειδικό τους βάρος σε θέματα παράδοσης και εθνικής συνείδησης” (υπάρχει σχετικό μου σχόλιο).Επίσης της φρεσκάρω τη μνήμη με δύο φωτογραφίες μου, σχετικά πρόσφατες, μήπως φιλοτιμηθεί να ζητήσει συγγνώμη για το δικό της παραλήρημα εναντίον μου. Φυσικά, που τέτοια ευθιξία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ