- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με την υπογραφή Ραγκούση ο νόμος 2010 για τις ακατάλληλες ταινίες
Ο ίδιος κατήγγειλε νωρίτερα Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη για την έφοδο στις αίθουσες που πρόβαλλαν τον «Τζόκερ»
Με την υπογραφή Ραγκούση ο νόμος του 2010 για τις ακατάλληλες ταινίες. Με βάση αυτόν η έφοδος στον «Τζόκερ».
Το τι πραγματικά ισχύει με την παρακολούθηση των ακατάλληλων ταινιών από ανηλίκους ορίζεται στον νόμο 3905/2010, άρθρο 37 παρ. 3.
Σύμφωνα με την ανάρτηση του δικηγόρου Αντύπα Καρίπογλου στο Facebook, στη συγκεκριμένη παράγραφο αναφέρεται: «Απαγορεύεται η παρακολούθηση ακατάλληλων ταινιών σε ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη από την κατάταξη της ταινίας ηλικία. Όποιος επιτρέπει σε ανηλίκους να εισέλθουν σε αίθουσα ή υπαίθριο χώρο στους οποίους προβάλλεται ταινία ακατάλληλη για την ηλικία τους τιμωρείται με χρηματική ποινή από 1.000 έως 10.000 ευρώ. Η τέλεση από αμέλεια της πράξης αυτής τιμωρείται με χρηματική ποινή από 500 έως 5.000 ευρώ».
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι, μεταξύ άλλων, ο συγκεκριμένος νόμος φέρει την υπογραφή του Γιάννη Ραγκούση όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι ο κ. Ραγκούσης νωρίτερα, έσπευσε ως τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑνα χρίσει «αποκλειστικά υπεύθυνους τους κ.κ. Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη γι' αυτές τις αδιανόητες εξελίξεις που γυρίζουν την Ελλάδα και την Ελληνική Αστυνομία σε πολύ σκοτεινές εποχές», αναφερόμενος στα περιστατικά με τον αστυνομικό έλεγχο σε κινηματογράφους, ώστε να εξακριβωθεί η ηλικία νέων θεατών της ταινίας Τζόκερ.
Στη δήλωσή του, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε πως... «εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επικοινώνησα επίσημα με την Ελληνική Αστυνομία για να διακριβώσουμε εάν πράγματι αστυνομικοί επενέβησαν σε κινηματογράφους προκειμένου να ελέγξουν την ηλικία νέων θεατών. Η επίσημη επιβεβαίωση των περιστατικών αυτών από την ΕΛ.ΑΣ, προκάλεσε την άμεση αντίδρασή μας. Αντίδραση η οποία θα γενικευτεί απέναντι σε αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα με την ενεργοποίηση κάθε κοινοβουλευτικού μέσου. Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι γι' αυτές τις αδιανόητες εξελίξεις που γυρίζουν την Ελλάδα και την Ελληνική Αστυνομία σε πολύ σκοτεινές εποχές».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διευκρινίσεις από την Αρχή με αφορμή δημοσιεύματα για ελέγχους σε μικροποσά μεταξύ συγγενών
Οι αποφάσεις του ΣτΕ αφορούν την εφαρμογή του, δεν χάνεται το έτος
Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την πρόσληψη 6 επικουρικών εργαζομένων
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος ζητά από την Πολιτεία να λάβει μέτρα
Σφιχτοχέρηδες οι τουρίστες - Τα στοιχεία που προβληματίζουν
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Μαρία Σάκκαρη θα παντρευτούν το 2027
«Είμαστε εδώ για την Αριστερά και τους ανθρώπους»
Η λίστα με τις πληρωμές των δικαιούχων
Οι αντιρρήσεις ενοικιαστών που δέχονται ήδη πιέσεις από ιδιοκτήτες για πληρωμή «μισό-μισό»
Τελευταίο παράδειγμα αυτό της πλατείας Συντάγματος
Γνωστικές προκαταλήψεις και τα παράλληλα σύμπαντα
Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής ανά ταμείο
Με αφορμή την αυριανή συμπλήρωση 22 ετών από την έναρξη των Ολυμπιακών του 2004
Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ συζήτησαν τον 6ο γύρο στρατηγικού διαλόγου και τις κρίσιμες γεωπολιτικές εξελίξεις
Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση και ορίστηκε ήδη Ανάδοχος Αποκατάστασης
Αφορά αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ 25-54 ετών με 12μηνη σύμβαση και μισθό έως 1.250 ευρώ
Οκτάμηνες συμβάσεις για την άμεση εκτίμηση ζημιών από φυσικές καταστροφές
Στο επίκεντρο μεσαία τάξη, οικογένειες και νέοι - Τι δήλωσε για το Ταμείο Ανάκαμψης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.