- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άντζελα Γκερέκου: Ο ΕΟΤ μπαίνει σε νέα εποχή
Η νέα πρόεδρος του οργανισμού στην 84η ΔΕΘ
Επιδιώκουμε την προώθηση της βιωσιμότητας στον τουριστικό τομέα δηλώνει η νέα πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου.
Η προβολή του ελληνικού τουρισμού με βάση τη χάραξη της πολιτικής του υπουργείου και ενιαία ατζέντα με εξειδίκευση ανά Περιφέρεια και θεματική είναι ο στόχος του ΕΟΤ, σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Οργανισμού Άντζελα Γκερέκου.
«Επιδιώκουμε την προώθηση της βιωσιμότητας στον τουριστικό τομέα, με βάση τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, καθώς πλέον οι βιώσιμες τουριστικές μονάδες και η βιωσιμότητα στη λειτουργία του τουρισμού συνολικά αποτελεί ζητούμενο και στον τουρισμό διεθνώς”, σημείωσε η Γκερέκου και τόνισε: “Αναδεικνύουμε τις πρακτικές που οδηγούν σε μια τουριστική ανταγωνιστική πρόταση διεθνώς, με σεβασμό στο περιβάλλον που είναι, εξάλλου, και το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας», είπε.
Αναφερόμενη στα γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού, είπε ότι αποτελεί επιδίωξη η αναβάθμισή τους, ως κέντρα προβολής της χώρας μας.
«Είμαστε ανοιχτοί και επιδιώκουμε σταθερό διάλογο με τους επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού για αποτελεσματικότερη προβολή της Ελλάδας. Η χώρα χρειάζεται βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη προς το συμφέρον της οικονομίας και της κοινωνίας και αυτή είναι η μόνη μας προτεραιότητα για οικονομική και περιβαλλοντική ευημερία», τόνισε.
Επεσήμανε επίσης, ότι ο ΕΟΤ στο θέμα της προβολής θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των νέων και των start ups του τουρισμού, καθώς αφουγκράζεται το πνεύμα της εποχής όπου η τεχνολογία προσφέρει πολλά και χρήσιμα εργαλεία για την προώθηση των τουριστικών προϊόντων.
Η Θεσσαλονίκη πρωτοπορεί στο θέμα των συνεργειών
Αναφερόμενη στη Θεσσαλονίκη η κ.Γκερέκου υπογράμμισε ότι ο ΕΟΤ συνεργάζεται πολύ καλά με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, τόσο με τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής, όσο και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Ένωση Ξενοδόχων αλλά και γενικότερα με τον ιδιωτικό τομέα και τους επιχειρηματίες.
«Διακρίνω μια μεγάλη ανάγκη να δημιουργηθούν στη Θεσσαλονίκη καινούργια τουριστικά προϊόντα. Πρέπει να γίνει μια πόλη προορισμός σε πολλαπλά επίπεδα: Αναφορικά με τον πολιτισμό, τη γαστρονομία κτλ. Ξέρουμε ότι η πόλη τα διαθέτει όλα αυτά αλλά χρειάζεται να μπουν σε μια πλατφόρμα προβολής διαφορετική. Δεν φτάνουν οι εκθέσεις στο εξωτερικό, ούτε οι εκθέσεις που γίνονται στην πόλη, που καλώς γίνονται φυσικά. Είναι μεγάλη γιορτή για την πόλη και τους επιχειρηματίες η ΔΕΘ αλλά και η Filoxenia, η μεγάλη έκθεση τουρισμού που θα γίνει τον Νοέμβριο. Υπάρχει εξαιρετικό πεδίο συνεργασίας με όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης και μπορούν να γίνουν περισσότερα με τη συνδρομή και των γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού», είπε η κ. Γκερέκου. «Γενικά, βλέπω πως η Θεσσαλονίκη έχει το πλεονέκτημα να λειτουργεί με συνέργειες και νομίζω ότι πρωτοπορεί στο θέμα αυτό», πρόσθεσε.
«Πρόθεση του ΕΟΤ στον τομέα της προβολής είναι να ενοποιήσουμε τα πολλά και διαφορετικά κομμάτια και να συνθέσουμε ένα ενιαίο πλαίσιο. Οι δήμοι και οι περιφέρειες πρέπει να έχουν μια ομοιογένεια στο πώς βλέπουν το τουριστικό τους προϊόν. Χωρίς αυτό να σημαίνει, βεβαίως, ότι δεν θα υπάρχει εξειδίκευση και προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του κάθε τόπου», επεσήμανε η πρόεδρος του Οργανισμού.
ΕΟΤ ένας φορέας με ιστορία
Η κ. Γκερέκου αναφέρθηκε στην σημασία του ρόλου του ΕΟΤ καθώς είναι «ο εθνικός μας φορέας που πάνω του στηρίχτηκε όλος ο ελληνικός τουρισμός».
«Αν δούμε την ιστορία του μέσα από τα αρχεία, θα διαπιστώσουμε ότι ο ΕΟΤ έκανε πολύ προωθημένες ενέργειες. Ως παράδειγμα σας αναφέρω ότι 30 χρόνια πριν, με απόφαση του ΕΟΤ ανέβηκε στα αγγλικά, χειμώνα, αρχαία ελληνική τραγωδία, σε κλειστό θέατρο για τους ξένους που ζούσαν τότε στην Ελλάδα ή είχαν έρθει ως επισκέπτες », πρόσθεσε η κ. Γκερέκου. Η ίδια μάλιστα τότε, ούσα ηθοποιός, έτυχε, όπως μας αποκάλυψε, να ερμηνεύει έναν ρόλο στη συγκεκριμένη παράσταση.
Η κ. Γκερέκου τόνισε ότι ο ΕΟΤ και η προβολή της χώρας μπαίνουν σε άλλη εποχή, καθώς οι ανάγκες στον τουρισμό μεταβάλλονται συνεχώς και πρέπει κανείς να συμπορεύεται με τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπογράμμισε δε ότι «αυτή ακριβώς η πολιτική είναι δείγμα λαϊκισμού»
Το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο MiCA ενισχύει την εποπτεία, τη διαφάνεια και την προστασία των επενδυτών
Με αφορμή την απόφαση του να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η συμφωνία που υπέγραψαν σήμερα στη Σόφια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ivan Demerdzhiev
Με αφορμή την κόντρα με τον Μάριο Σαλμά
Την τελική απόφαση καλείται να λάβει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε υπόγεια συνεννόηση μεταξύ του ΚΚΕ και της Νέας Δημοκρατίας
Στα 5,32 δισ. ευρώ οι εισπράξεις στο πεντάμηνο
Η υπόθεση αφορά σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση
«Δεν κατάλαβε ποτέ ότι είναι άλλη η ευθύνη του Βουλευτή και άλλη του Προέδρου ενός κόμματος. Κρίμα»
Η τοποθέτηση Σαλμά και η ανάρτηση Γεωργιάδη
Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό, αλλά οι αντιφάσεις και το παρελθόν του δημιουργούν ερωτήματα
«Ήταν τρομοκρατική επίθεση, δεν ήταν κάτι μόνο για εκφοβισμό»
«Δεν μπορώ να υποστηρίξω την περιχαράκωση» σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος
Τέσσερις παρεμβάσεις για τα άτομα με αναπηρία και τέσσερις παρεμβάσεις για τη στέγαση θεσμοθετεί ο νέος νόμος του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Εν αναμονή της επιστολής του προς τον Πρόεδρο της Βουλής
Η επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
«Δεν αρνηθήκαμε ότι υπήρχε σοβαρό θέμα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.