- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μειωμένα τα σοβαρά κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα
Ο Βασίλης Κικίλιας αποφάσισε τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου
Mειωμένα κατά 31%, είναι τα σοβαρά περιστατικά της νόσου που προκαλείται από τον ιό του Δυτικού Νείλου.
Mειωμένα κατά 31%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, είναι τα σοβαρά περιστατικά της νόσου που προκαλείται από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, θεωρείται αναμενόμενη η εκδήλωση του ιού και η εμφάνιση περιστατικών στη χώρα μας σε κάθε περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών. Αυτό έγινε σαφές σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την εκτίμηση της κατάστασης, η πραγματοποιήθηκε το πρωί στο υπουργείο Υγείας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο γγ Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου και ειδικοί επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
«Το υπουργείο Υγείας εφαρμόζει αδιαλείπτως μηχανισμούς απόκρισης στις εποχικές εξάρσεις του ιού, με ενισχυμένη την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου. Επιπλέον, οι εθνικές αρχές δημόσιας υγείας βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και εγρήγορση, εφαρμόζοντας σε συνεργασία με τις περιφερειακές αρχές δημόσιας υγείας όλες τις προβλεπόμενες δράσεις», αναφέρει το υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη.
Επίσης, στο πλαίσιο του εποπτικού ρόλου του υπουργείου Υγείας, ο κ. Κικίλιας αποφάσισε τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αυτό το όργανο θα αξιολογήσει άμεσα την εφαρμογή των έργων καταπολέμησης των κουνουπιών για το 2019, που είναι αρμοδιότητα των ΟΤΑ (α' και β' βαθμού), και θα πρέπει να σχεδιάσει έγκαιρα και ολοκληρωμένα τα αντίστοιχα προγράμματα πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών για το 2020.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.