- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πλήρη άρση των Capital Controls
«Αποτελούν από σήμερα παρελθόν» είπε στην Ολομέλεια της Βουλής
Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πλήρη άρση των Capital Controls. «Αποτελούν από σήμερα παρελθόν» είπε στην Ολομέλεια της Βουλής
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τα προσωπικά δεδομένα, την πλήρη άρση των Capital Controls. «Αποτελούν από σήμερα παρελθόν» είπε, σημειώνοντας πως έγινε σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «σήμερα κλείνει ένας κύκλος ανασφάλειας [...] έπειτα από 50 μήνες» και προανήγγειλε τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ο οποίος θα ενημερώσει το Κοινοβούλιο για τις λεπτομέρειες του χρόνου που θα κατατεθεί η σχετική νομοθετική διάταξη για την πλήρη κατάργηση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.
«Κλείνει οριστικά μετά από 50 μήνες ένας κύκλος ανασφάλειας» είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Ανοίγει ένας νέος κύκλος για την Ελλάδα που θέλουμε και την Ελλάδα που αξίζουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός επικρίνοντας την κυβέρνηση Τσίπρα για την περιπέτεια που οδήγησε τη χώρα.
Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε αναφερόμενος στη συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΡΤ ότι «έχουμε γλιτώσει 35 εκατ. ευρώ». «Και το πρωτάθλημα ξεκίνησε κανονικά σε αντίθεση με τις προβλέψεις ορισμένων», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.
Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού, βήμα ανάπτυξης και κοινωνικής ευθύνης που θωρακίζει τους πολίτες.
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον υπουργό Δικαιοσύνης για το συνολικό πνεύμα που διέπει το νομοσχέδιο. Κανείς εργοδότης δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δεδομένα σε βάρος υπαλλήλων, όπως π.χ. κάμερες, για απόλυση εργαζομένων ή τα στοιχεία της υγείας τους. Θα πρέπει να είναι κωδικοποιημένα. Χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών δεν θα υπάρχει πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα, είπε ο πρωθυπουργός. Όποιος παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί δυο φορές ενώ όσοι τηρούν τους κανόνες θα απολαμβάνουν εμπιστοσύνης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Την επόμενη φορά να συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα»
Η τετράδα ζυμαρικών κοστίζει περισσότερο από τέσσερα χωριστά πακέτα
Aναρχικοί εναντίον ακροαριστερών με φόντο την ανομία
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.