- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
«Όχι» στις φυλακές «ιδρύματα εγκληματικής εκπαίδευσης»
Προσλήψεις προανήγγειλε η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σ. Νικολάου
Τις φυλακές Ναυπλίου, Κορίνθου και Τίρυνθας, επισκέφτηκε η γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.
«Οι φυλακές θα πάψουν να είναι "ιδρύματα εγκληματικής εκπαίδευσης"[...] Δεν είναι ανεκτά φαινόμενα βίας μεταξύ των κρατουμένων αλλά και έναντι του προσωπικού», δήλωσε η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Νικολάου, η οποία πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις, σήμερα, στα Καταστήματα Κράτησης Ναυπλίου, Κορίνθου, καθώς και στις Αγροτικές Φυλακές της Τίρυνθας, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα και τις ελλείψεις.
Παράλληλα, η κ. Νικολάου υπογράμμισε ότι στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου είναι η ολοκλήρωση προκήρυξης του 2018 για την πρόσληψη 550 υπαλλήλων διάφορων ειδικοτήτων, καθώς και η νέα προκήρυξη ειδικά για την πρόσληψη εξωτερικών φρουρών, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης.
Η γενική γραμματέας, κατά τη διάρκεια των επισκέψεων της, συνομίλησε τόσο με τους διευθυντές όσο και με τους υπαλλήλους για τα προβλήματα υποστελέχωσης που παρατηρούνται ειδικά στην εξωτερική φρούρηση των Καταστημάτων Κράτησης, λόγω της μετακίνησης σημαντικού αριθμού φρουρών στις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα στην αποτελεσματική φρούρηση.
Η κ. Νικολάου, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις των καταστημάτων, διαπίστωσε τις ανάγκες για άμεσες επισκευές και αναβάθμιση του υλικοτεχνικού μηχανισμού, ενώ συνομίλησε με κρατουμένους για τις συνθήκες διαβίωσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Αμέσως μετά, η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής δήλωσε: «Τα περιστατικά βίας ανάμεσα σε κρατουμένους και έναντι του προσωπικού δεν μπορούν να γίνονται πλέον ανεκτά. Το νέο σύστημα που σχεδιάζουμε έχει ως στόχο τον πραγματικό σωφρονισμό των κρατουμένων και όχι να είναι οι φυλακές «ιδρύματα εγκληματικής εκπαίδευσης». Η λειτουργία καταστήματος κράτησης με πειθαρχικό χαρακτήρα θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους κρατούμενους είναι βίαιοι ή εκμεταλλεύονται το σύστημα των αδειών για να μην επιστρέψουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.