Πολιτικη & Οικονομια

Χρυσοχοΐδης: Δεν έχουν κοιμηθεί αυτόν τον μήνα οι πυροσβέστες

Από τις 15 Ιουλίου εκδηλώθηκαν 1.302 πυρκαγιές - Σε Ελαφόνησο, Υμηττό και Μαραθώνα οι δυσκολότερες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης/©INTIMENEWS/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

«Υπάρχει κράτος, άξιοι λειτουργοί που ξέρουν να δίνουν μάχες» ανέφερε για τις πυρκαγιές σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε τη Δευτέρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τις πυρκαγιές. Αφού ανέφερε ότι «η προστασία και η ασφάλεια του πολίτη είναι καθήκον μας», ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει κράτος και άξιοι λειτουργοί που ξέρουν να δίνουν μάχες».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στον αριθμό 112 και τα μηνύματα που έχουν σταλεί, αλλά και στον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών τον τελευταίο μήνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, από τις 15 Ιουλίου έως σήμερα εκδηλώθηκαν 1.302 πυρκαγιές, ενώ αντίστοιχα πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαν εκδηλωθεί 735. Μόνο το τριήμερο, από το Σάββατο μέχρι και σήμερα, εκδηλώθηκαν 102 πυρκαγιές. Σύμφωνα με τον ίδιο, ιδιαίτερα δύσκολες ήταν αυτές στον Υμηττό, την Ελαφόνησο και τον Μαραθώνα.

«Οι πυροσβέστες, το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία, οι δήμοι και οι Περιφέρειες ανταποκρίθηκαν με σχέδιο, συντονισμό και προσωπική αυτοθυσία. Τους συγχαίρουμε, τους ευχαριστούμε, μάς προστάτευσαν, έκαναν τη δουλειά τους, ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους» πρόσθεσε, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του ιδιαίτερα στη γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στο πρόσωπο του «αεικίνητου» -όπως είπε- γενικού γραμματέα Νίκου Χαρδαλιά.

Γιατί παραχώρησε την έκτακτη συνέντευξη Τύπου

«Οι πυροσβέστες μας δεν έχουν κοιμηθεί αυτόν τον μήνα, ούτε στο επιτελείο ούτε στο πεδίο» τόνισε επίσης ο υπουργός και κατέληξε: «Ο λόγος που μιλάω σήμερα είναι διπλός: Πρωτίστως να ευχαριστήσω με πραγματικό θαυμασμό και συγκίνηση την πανστρατιά των ανθρώπων μας που εργάστηκαν και απέδωσαν. Επίσης, για να πω στους συμπολίτες μας, είμαστε εδώ, η προστασία και η ασφάλειά σας είναι καθήκον μας. Δουλεύουμε ακατάπαυστα για αυτό, όμως σας χρειαζόμαστε, να προσέχετε τους εαυτούς σας, αλλά και τους άλλους και τον τόπο γύρω σας. Θα πάνε όλα καλά».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ