- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αντιδράσεις ευρωβουλευτών ΝΔ σε εισήγηση Μεϊμαράκη για Παπαδημούλη
Προκειμένου να ψηφιστεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για μία από τις θέσεις αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου
Ο Ευ. Μεϊμαράκης εισηγήθηκε να ψηφιστεί από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αφού το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν είχε προτείνει Έλληνα αντιπρόεδρο.
Αναστάτωση στις τάξεις των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η εισήγηση του επικεφαλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, να ψηφιστεί ο Δημήτρης Παπαδημούλης, για μία από τις θέσεις αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου.
Η συγκεκριμένη εισήγηση ήταν σε αντίθεση με την επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, αφού ο Μάνφρεντ Βέμπερ είχε φροντίσει στη λίστα που εξέδωσε, να μην συμπεριλαμβάνεται ο Έλληνας ευρωβουλευτής.
Ο Ευ. Μεϊμαράκης εισηγήθηκε να ψηφιστεί από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ως Έλληνας, αφού το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν είχε προτείνει Έλληνα αντιπρόεδρο. Η συγκεκριμένη εισήγηση προκάλεσε αντιδράσεις με ορισμένους ευρωβουλευτές της ΝΔ να βγαίνουν δημόσια στο twitter και να δηλώνουν ότι δεν ψήφησαν τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αν και ήμουν σαφής στην προηγούμενη ανάρτησή μου, δεν ψήφισα τον κύριο Παπαδημούλη. Συστηματικά και σκόπιμα προσβάλλει τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνησή μας», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η Ελίζα Βόζεμπεργκ.
«Δεν ψήφισα τον Δημήτρη Παπαδημούλη για Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!», έγραψε με τη σειρά της η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Αν και ήμουν σαφής στην προηγούμενη ανάρτησή μου, δεν ψήφισα τον κύριο Παπαδημούλη. Συστηματικά και σκόπιμα προσβάλλει τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνησή μας.
— Eliza Vozemberg MEP (@vozemberg) July 16, 2019
Δεν ψήφισα τον Δημήτρη Παπαδημούλη για Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!
— Anna Michelle Asimakopoulou MEP (@AnnaAsimakopoul) July 16, 2019
Τελικά, ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου με την δεύτερη ψηφοφορία. Στον πρώτο γύρο έλαβε 303 ψήφους αλλά απαιτούνταν 331. Στον δεύτερο γύρο ο Δημήτρης Παπαδημούλης έλαβε 401 ψήφους, γεγονός που πιστώνεται και προσωπικά, αφού κέρδισε σταυρούς και από ευρωβουλευτές εκτός των κομμάτων που είχαν δώσει γραμμή για την υπερψήφισή του.
Διάφοροι ακραίοι επιτίθενται στον @v_meimarakis κ στους Έλληνες Ευρωβουλευτές που με ψήφισαν ως Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Με εξέλεξε το 60,5% των Ευρωβουλευτών. Δηλαδή κ τουλάχιστον 150 ΕΒ, από τον χώρο της Κεντροδεξιάς. Το θεωρώ μεγάλη τιμή και για την Ελλάδα. Ψυχραιμία!
— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) July 16, 2019
«Διάφοροι ακραίοι επιτίθενται στον Μεϊμαράκη και στους Έλληνες ευρωβουλευτές που με ψήφισαν ως αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Με εξέλεξε το 60,5% των ευρωβουλευτών. Δηλαδή και τουλάχιστον 150 ευρωβουλευτές από τον χώρο της κεντροδεξιάς. Το θεωρώ μεγάλη τιμή και για την Ελλάδα. Ψυχραιμία!», σχολίασε ο ίδιος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.