- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ρουπακιώτης: Οι κάλπες άνοιξαν, όμως αναμένουν τους εκλογείς
Έκκληση από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών προς τους πολίτες να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές
Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης ψήφισε για τις βουλευτικές εκλογές και ζήτησε από τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.
«Να ενισχύσουμε το δημοκρατικό πολίτευμα» δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο Αντώνης Ρουπακιώτης, απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές. Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο μετά τις 08.30 το πρωί, στο 62ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, στη συμβολή των οδών Λέλας Καραγιάννη και Σμόλικα.
Ερωτηθείς για το πώς εξελίσσονται οι βουλευτικές εκλογές 2019, ο κ. Ρουπακιώτης υποστήριξε ότι «οι κάλπες άνοιξαν από το πρωί», προσθέτοντας πως «μέχρι τώρα δεν αναφέρθηκε το παραμικρό πρόβλημα από την επικράτεια», καθώς οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών βρίσκονται στις θέσεις τους.
«Οι κάλπες άνοιξαν, όμως αναμένουν τους εκλογείς, τις Ελληνίδες και τους Ελληνες, για να ασκήσουν το δικαίωμά τους. Είναι και δικαίωμα και υποχρέωση να στηρίξουμε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, που όταν λειτουργεί με ενίσχυση των ίδιων των ψηφοφόρων παράγει και διασφαλίζει δικαιώματα, ενώ όταν κάμπτεται η αξιοπιστία του, τα δικαιώματα αυτά αμφισβητούνται και αναιρούνται» συμπλήρωσε.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόσφατο παράδειγμα της «μνημονιακής νύχτας», επισημαίνοντας: «Μας έχει δώσει ακριβώς το χρέος να συμμετέχουμε στις εκλογές, να ενισχύσουμε αυτό το δημοκρατικό πολίτευμα, που μπορεί να μην είναι άριστο, έχει αναπηρίες, αλλά άλλο καλύτερο δε υπάρχει. Έτσι, μετά τον Αύγουστο που διανοίγονται νέες δυνατότητες αποκατάστασης δικαιωμάτων, όλοι και όλες σήμερα ψηφίζουν και αύριο ελέγχουν».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.