Πολιτικη & Οικονομια

Όταν ο Τσίπρας χαρακτήριζε τον Καραμανλή πολιτικό με στάση ευθύνης

«Νομίζω ότι είναι σαφές ότι ο Κώστας Καραμανλής διαχειρίστηκε το Μακεδονικό με ευθύνη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας / © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Άλλη γνώμη είχε ο Τσίπρας για τον Κώστα Καραμανλή στη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Open, πριν από λίγα 24ωρα.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να εξαπέλυσε επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Open TV, ωστόσο, έχει περάσει μόλις ένας χρόνoς από τότε που ο απερχόμενος πρωθυπουργός μιλούσε με καλά λόγια για τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ.

Όπως προκύπτει από το ηχητικό ντοκουμέντο που «έπαιξε» ο Γιώργος Τράγκας στην εκπομπή του «Εν Αθήναις» στα Παραπολιτικά 90,1 ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε στις 13 Ιουνίου 2018: «Νομίζω ότι είναι σαφές ότι ο Κώστας Καραμανλής διαχειρίστηκε το Μακεδονικό με ευθύνη. Και η στάση που είχε στο Βουκουρέστι ήταν μια στάση ευθύνης».

Άλλη γνώμη για τον Κώστα Καραμανλή είχε στη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Open, πριν από λίγα 24ωρα. 

Σχολιάζοντας την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Θεσσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας είχε να κάνει μόνο ειρωνικά σχόλια: «Δέκα χρόνια είχε να μιλήσει και μίλησε για 16 λεπτά, δηλαδή 1,6 λεπτά για κάθε χρόνο».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο Κώστας Καραμανλής οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του επειδή «άνοιξε την πόρτα στα Μνημόνια» και ενώ «ήξερε ότι το έλλειμμα είχε φθάσει στα 24 δισ. ευρώ, προκήρυξε εκλογές».

«Δεν κάθισε να δώσει τη μάχη, αλλά επέλεξε να φύγει» είπε.

O Kώστας Καραμανλής στην παρουσία του στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Κοτζιά, λέγοντας ότι είναι ένα θέμα το οποίο «πόνεσε» εκατομμύρια Έλληνες. Εξήγησε ότι ως χώρα έπρεπε να απαιτήσουμε πολύ περισσότερα, ενώ αναφέρθηκε και στον αγώνα που έδωσε ο ίδιος ως πρωθυπουργός στο Βουκουρέστι.

«Λυπάμαι που δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου που το πετύχαμε με βαρύ κόστος, εθνικό, παραταξιακό, προσωπικό». Έπρεπε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα» τόνισε και συμπλήρωσε: «Ζούμε σε μία περίοδο που η Ανατολική Μεσόγειος και τα Βαλκάνια χαρακτηρίζονται από βεβαιότητα και αστάθεια».

Αυτή ακριβώς η στάση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος στη Σύνοδο τότε του Βουκουρεστίου συνοδευόταν από την τότε ΥΠΕΞ, Ντόρα Μπακογιάννη, ήταν που εξήρε ο Αλέξης Τσίπρας στο ηχητικό που παρουσίασε ο Γιώργος Τράγκας στην εκπομπή του.

[[{"fid":"682097","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":null,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ