Πολιτικη & Οικονομια

Τα tweets του Forrest Gump 461

Μέλος του συλλόγου για την απαγόρευση της κλασικής πόζας με τα χέρια στο στήθος στις γυμνές φωτογραφίσεις των celebrities για φιλανθρωπικούς σκοπού

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 461
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
55617-121709.jpg

Η επανέκδοση του Last Christmas (of Crisis)

Το νεανικό συγκρότημα που δοκιμάζει να κάνει τη νέα επιτυχία των Χριστουγέννων, λανσάροντας μια νέα διασκευή του γνωστού τραγουδιού. Με νέους στίχους για την ανάπτυξη που θα φέρει στις γιορτές ο Άγιος Βασίλης. Ένα τραγούδι αισιοδοξίας και pop οπτιμισμού που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το παλιό hit των Wham και να δημιουργήσει εικόνες χριστουγεννιάτικης θαλπωρής.


Το άκρον άωτον του πολιτικού αδιεξόδου: Να είσαι καθηγήτρια του Κολεγίου. Να πιάνεις το γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει. Να ετοιμάζονται να σε απολύσουν για αντίποινα. Και ξαφνικά να ανακαλύπτουν ότι έχεις ασυλία γιατί είσαι από την Καλαμάτα!


Διδάγματα από την απειλή (χα-χα-χα) του Κώστα Καραμανλή ότι δεν θα δεχθεί να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, αν κατέβει με το ίδιο κόμμα και ο Γιάννης Στουρνάρας:

● Δίδαγμα 1ο: Όσο ασκεί την οικονομική πολιτική του κόμματός σου κάποιος που δεν γουστάρεις, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μόλις όμως αποφασίσει να μπει στη «συντεχνία» σου, τότε υπάρχει θέμα.

● Δίδαγμα 2ο: Αν η κυβέρνησή σου έχει διορίσει και εξυπηρετήσει επαρκή αριθμό «πελατών», οι οποίοι συνεχίζουν να σε χειροκροτούν και να σε ψηφίζουν έστω κι αν δεν κάνεις απολύτως τίποτα, μπορείς να απειλήσεις το κόμμα σου ότι θα σταματήσεις να κάνεις αυτό το τίποτα. Και η απειλή να έχει νόημα!

● Δίδαγμα 3ο: Το πρόβλημα των καραμανλικών με τον Στουρνάρα δεν είναι ότι παίρνει μέτρα για να καλυφθεί το έλλειμμα που άφησε η κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά ότι δεν κρύβει πως για το έλλειμμα ευθύνεται και η κυβέρνηση Καραμανλή. Μετάφραση: Το πρόβλημα δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά το να παραδέχεσαι δημόσια την πραγματικότητα.

● Πράγμα που εξηγεί γιατί φτάσαμε στο να είναι πρόβλημα η πραγματικότητα.


Άσχετο, αλλά τη διαβεβαίωση ότι «από τους πλειστηριασμούς δεν θα θιγούν όσοι έχουν ανάγκη, αλλά οι μπαταχτσήδες» τη δίνουν εκείνοι που προτίμησαν να αυξήσουν τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης παρά να κυνηγήσουν τη φοροδιαφυγή στο πετρέλαιο κίνησης;


Πάντως η απόφαση να σταματήσουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ μετά τις 10 το βράδυ, λόγω περικοπής υπερωριών, αποτελεί υπόδειγμα ορθολογισμού και πρακτικού πνεύματος.

● Διότι, όπως αποδείχθηκε, τα μαγαζιά που σφραγίζει ο ΣΔΟΕ λόγω φοροδιαφυγής ανοίγουν αμέσως μετά, έτσι κι αλλιώς, αγνοώντας την ποινή.

● Οπότε, αν δεν τα ελέγχεις, πετυχαίνεις με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Και γλιτώνεις τις υπερωρίες και αποφεύγεις το διασυρμό!


Μάθημα στοιχειώδους δημοσιογραφικού «Αβαβά» # Νο 6845: Όταν μια κυβέρνηση δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της προς τους ψηφοφόρους, «κοροϊδεύει» και είναι «αναξιόπιστη».

● Όταν η ίδια κυβέρνηση δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές της «εκβιάζουν οι τροϊκανοί».


Ώστε αυτό εννοούσαν όταν έλεγαν ότι θα καταπολεμήσουν αποτελεσματικά την ανεργία… Θα φτιάχνουν σταθμούς διοδίων και στη συνέχεια θα τους στελεχώνουν!

● Το μόνο πρόβλημα: Μετά από κάποιο αριθμό διοδίων το αυτοκίνητο αναγκάζεται να σταματάει τόσο συχνά, όσο και σε μια λεωφόρο με φανάρια. Κατά συνέπεια να βγαίνει εκτός των προδιαγραφών μιας Εθνικής Οδού. Άρα επισήμως να μη δικαιούσαι πλέον να βάζεις διόδια.


Ναι, εκείνοι που πρωτίστως ανησυχούν για το «πόσο φυσιολογικό θα βγει το παιδί του Φώτη Σεργουλόπουλου» είναι οι ίδιοι που κάθε εβδομάδα εμφανίζονται με το δικό τους παιδί στο «ΟΚ» και το «Hello».


Φυσικά και δικαιούται ο Άδωνις Γεωργιάδης να πανηγυρίζει σαν προσωπική του επιτυχία, την «ανάσχεση του ρυθμού αύξησης κρουσμάτων του AIDS». Υπάρχει κανείς άλλος που να κάνει τόσο φιλότιμες προσπάθειες να τον κρατήσει απασχολημένο στην τηλεόραση, προκειμένου να σταματήσει να κάνει σεξ – και κατά συνέπεια να κινδυνεύει να κολλήσει AIDS;


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Οι βουλευτές που σαν χεσμένα  κοτόπουλα μασάνε στις απειλές του Σεραφείμ Πειραιώς περί αφορισμού και σπεύδουν να υπακούσουν με τη μία στις απαιτήσεις του είναι οι ίδιοι που ισχυρίζονται ότι διαπραγματεύονται σκληρά με την τρόικα και τους δανειστές;


Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Εάν εμείς είμαστε επιρρεπείς σε εκτροπές δεν φταίει η Δημοκρατία. Φταίνε εκείνοι που την ωθούν στην εκτροπή».

Μετάφραση: Ναι, τώρα, αυτοί που ωθούν στην εκτροπή είναι κάποιοι άλλοι. Αλλά ας είχατε δοκιμάσει να μας μειώσετε τους μισθούς και να ελέγξετε τα οικονομικά μας και θα βλέπατε τι εκτροπή σας περιμένει.

image


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για...

«Τριχοσύνορο»:

Το ειδικό σημείο στους κροτάφους όσων έχουν ξυρίσει το κεφάλι και έχουναφήσει μούσι, όπου σταματούν απότομα τα γένια.


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Πρακτικογράφος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στη συνεδρίαση με το ξύλο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ