- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Δ. Τζανακόπουλος: Τη Δευτέρα ο Τσίπρας παρουσιάζει πλάνο τετραετίας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι κρύβεται από την πολιτική αντιπαράθεση
Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του για το πλάνο 4ετίας που ετοιμάζει, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.
Τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, για την επόμενη τετραετία, που θα ξεδιπλώνει ένα συνολικό πολιτικό και οικονομικό τετράπτυχο. Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ 1.
Το πολιτικό και οικονομικό αυτό τετράπτυχο προβλέπει:
- Νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας με αυξήσεις μισθών.
- Δικαιότερη φορολογία.
- Αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.
- Ισχυρό κοινωνικό κράτος και κοινωνική ασφάλεια.
Αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ο κ. Τζανακόπουλος έθεσε το διακύβευμα, λέγοντας: «Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται ποιος και πως θα κυβερνήσει τη χώρα. Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι και ο ελληνικός λαός οφείλει να επιλέξει αν θα δώσει χώρο σε μια προσπάθεια η οποία θα γίνει το επόμενο διάστημα για να επιστρέψουμε σε πολιτικές Μνημονίων και σκληρής λιτότητας ή αν θα κάνουμε το βήμα μπροστά».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει πρόγραμμα «κρυφών αυξήσεων» στη φορολογία, αναφέροντας ως παράδειγμα την κατάργηση του υπερεκπτωτικού συντελεστή 6% στον ΦΠΑ. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης μιλάει «συγκαλυμμένα» και για απολύσεις.
Είπε, ακόμα, πως με τις θέσεις του ο κ. Μητσοτάκης έχει «ανοίξει την όρεξη» συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, οι οποίοι βλέπουν ότι οι επιδιώξεις τους είναι κοντά με το πρόγραμμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
«Στη ΝΔ έχει πέσει γενικό σιωπητήριο, διότι νομίζουν ότι έτσι θα αντιπαρέλθουν τα αδιέξοδα και τα πρόγραμμα τους» παρατήρησε. Δεχόμενος ερώτηση ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει μια «ήπια» προεκλογική εκστρατεία, απάντησε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πάει με δύο πρόσωπα στις εκλογές.
«Η ΝΔ θα κάνει δύο πράγματα στην πορεία μέχρι τις εθνικές εκλογές. Θα επιλέξει από τη μία πλευρά να κρυφτεί από την πολιτική και προγραμματική αντιπαράθεση και θα προσπαθήσει να φιλοτεχνήσει ένα πρόσωπο δήθεν μετριοπάθειας, το οποίο θεωρεί ότι σε αυτήν τη φάση την ευνοεί. Ωστόσο, οι μηχανισμοί της ΝΔ -και είναι πολλοί αυτοί οι μηχανισμοί και μιλώ φυσικά για τους μιντιακούς μηχανισμούς, για τους κοινωνικούς μηχανισμούς, τα διάφορα εξωθεσμικά κέντρα μέσω των οποίων μπορεί να επηρεάζει την κοινή γνώμη- θα συνεχίσουν τη δηλητηριώδη εκστρατεία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, θα έχουμε μια επίσημη ΝΔ η οποία θα λειτουργεί με όρους μετριοπάθειας και την ίδια στιγμή θα αποφεύγει την πολιτική και προγραμματική αντιπαράθεση και από κάτω το δηλητήριο θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του» τόνισε.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΝΔ έχει τη βοήθεια του φιλικού της Τύπου με έναν «καταιγισμό ψευδών ειδήσεων».
Δήλωσε ακόμη πως η επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανοίξει όσο γίνεται περισσότερο την πολιτική και προγραμματική αντιπαράθεση διότι θεωρεί ότι εκεί έχει το πλεονέκτημα, δηλαδή στη σύγκριση των πολιτικών προοπτικών με τη Νέα Δημοκρατία.
Στο σημείο αυτό ο κ. Τζανακόπουλος αναρωτήθηκε τι φοβάται ο κ. Μητσοτάκης, καθώς, όπως είπε, είναι ο πρώτος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που φαίνεται να διστάζει να πάει σε ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον Τσίπρα, επειδή -όπως εξήγησε- συνήθως οι εν ενεργεία πρωθυπουργοί είναι αυτοί που αποφεύγουν το ντιμπέιτ και όχι οι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως όχι μόνο δεν ισχύει ο ισχυρισμός της ΝΔ ότι καταργούνται τα θετικά αντίμετρα της κυβέρνησης, αλλά αντιθέτως εφαρμόζονται και θα εφαρμοστούν και άλλα επιπλέον, με μία προϋπόθεση: «Να εκλεγεί κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έτοιμοι να τους μεταφέρουμε στην Ελλάδα αν χρειαστεί»
«Θέλουμε οι μαθητές να θωρακίζονται απέναντι στην παραπληροφόρηση και να αναπτύσσουν κρίση», δήλωσε η Υπουργός
«Ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και στην οικογένεια του ΠΑΟΚ»
Μετά τη νέα ένταση στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ σχολίασε τις διεθνείς εξελίξεις
Μηνύματα των προέδρων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τα θύματα του Ολοκαυτώματος και την απειλή ακραίων ιδεολογιών
Αρνητική εισήγηση για Κουτσούμπα μετά τη μήνυση Πλεύρη – Θετική για Μάντζο έπειτα από προσφυγή Στίγκα
Έκθεση ESM: Ρεκόρ 15ετίας στο spread, σύγκλιση αποδόσεων και νέοι κίνδυνοι από τις διεθνείς αγορές
Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στις πρόσφατες δηλώσεις Καρυστιανού για τα ελληνοτουρκικά
Στεφάνι κατέθεσε στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στο Θησείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Τα εσωτερικά προβλήματα και οι αντιθέσεις του ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρουν κανέναν» ανέφερε
Ο Δήμος Αθηναίων απέσυρε παραχώρηση αίθουσας
«Η κυβέρνηση υιοθετεί το ιταλικό μοντέλο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Προβάδισμα 14,2 μονάδων για τη ΝΔ, πολλοί αναποφάσιστοι, δεύτερο ΠΑΣΟΚ και επιφυλάξεις για Καρυστιανού
«Δεν θα ηρεμήσουμε αν δεν διακριβώσουμε τα ακριβή αίτια» δηλώνει ο δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου
«H Ελλάδα έχει πληρώσει με ποτάμια αίματος τέτοιους χαρακτηρισμούς», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
«Ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Είναι αυτονόητο ότι θα διερευνηθεί μέχρι τέλους» είπε ο υπουργός
Τι προβλέπει το ισχύον ευρωπαϊκό πλαίσιο
Aπαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.