Πολιτικη & Οικονομια

Στα Βαρέα και Ανθυγιεινά οι σχολικές καθαρίστριες

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sxolikes-katharistries
Σχολικές καθαρίστριες/ ©INTIMENEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ΑΡΧΕΙΟ

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, οι σχολικές καθαρίστριες εντάσσονται σε καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων εντάσσονται οι σχολικές καθαρίστριες με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο και ψηφίζεται σήμερα.

«Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο τα απασχολούμενα πρόσωπα με την καθαριότητα των χώρων δημόσιας εκπαίδευσης οποιασδήποτε βαθμίδας ασφαλίζονταν σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, ανάλογα με τον αριθμό ωρών της ημερήσιας απασχόλησης».

Στην τροπολογία προβλέπονται τα ακόλουθα:

1. Τα απασχολούμενα πρόσωπα με την καθαριότητα των χώρων της δημόσιας εκπαίδευσης οποιασδήποτε βαθμίδας, υπαγόμενα στην ασφάλιση του Ε.Φ.Κ.Α., σύμφωνα με τη νομοθεσία του πρ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, εντάσσονται στον ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ωρών της ημερήσιας απασχόλησής τους.

2. Ο αντίστοιχος χρόνος ασφάλισής τους υπολογίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του πρ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ανάλογα με τις ώρες απασχόλησης που πραγματοποιούν σε ημερήσια βάση.

Δείτε την τροπολογία εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ