Πολιτικη & Οικονομια

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς ο Μάριος Σαλμάς

Για να δώσει εξηγήσεις για υπόθεση υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάριος Σαλμάς
Μάριος Σαλμάς © INTIMENEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς ο Μάριος Σαλμάς για να δώσει εξηγήσεις για υπόθεση υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων που φέρεται να ζημίωσε τον ΕΟΠΥΥ

Σήμερα αναμένεται να μεταβεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων που φέρονται να ζημίωσαν τον ΕΟΠΥΥ την περίοδο 2015-2016.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Μαΐου ο κ. Σαλμάς είχε λάβει προθεσμία για σήμερα, 3 Ιουνίου μέσω των συνηγόρων του.

Ο πρώην υπουργός ελέγχεται για το ενδεχόμενο διάπραξης του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η υπόθεση αφορά συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για αρθοροσκοπήσεις, με δυο διαγνωστικά κέντρα, εκ των οποίων το ένα συστεγάζονταν με το ιδιωτικό ιατρείο του κ. Σαλμά, προς τα οποία συνταγογραφούσε αρθροσκοπήσεις ο ελεγχόμενος που φέρει την ιδιότητα του χειρουργού ορθοπεδικού.

Από τα 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση, 543 φέρεται να συνταγογραφήθηκαν από τον κ. Σαλμά και εμφανίζουν παρατυπίες όπως έλλειψη υπογραφής ασφαλισμένου ή σφραγίδας του παρόχου υγείας. Επιπλέον, η εν λόγω εξέταση φαίνεται να είχε υπερκοστολογηθεί, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κρίνεται από ειδικούς ως μη απαιτούμενη καθώς μπορεί να γίνει διάγνωση και με μαγνητική αρθρώσεων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνος Τσακλόγλου
Πάνος Τσακλόγλου: «Ουσιαστικά, το πιστοποιητικό γέννησης της ελληνικής κρίσης δεν γράφει 2010, γράφει 2001»

Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα

Τάσος Γιαννίτσης: Απρόβλεπτες σκέψεις για τον χρόνο και την οικονομία
Τάσος Γιαννίτσης: Απρόβλεπτες σκέψεις για τον χρόνο και την οικονομία

Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY