- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σχόλιο της ΝΔ για τα αποτελέσματα των exit polls
Αν επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα θα συνιστά, όπως λένε, μια σαφή καταδίκη του κ. Τσίπρα
Από τη Νέα Δημοκρατία επισημαίνουν κατ’ αρχάς ότι τα exit polls αποτελούν μια πρόβλεψη και συνεπώς τα ουσιαστικά συμπεράσματα θα προκύψουν αργότερα.
Από τη Νέα Δημοκρατία επισημαίνουν κατ' αρχάς ότι τα exit polls αποτελούν μια πρόβλεψη και συνεπώς τα ουσιαστικά συμπεράσματα θα προκύψουν αργότερα, με την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων.
Ωστόσο, με βάση την πρώτη εικόνα, λένε ότι στη χώρα συντελείται πλέον μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες μια ξεκάθαρη νίκη και, όπως διαφαίνεται, οι πολίτες του την έδωσαν», αναφέρουν. Όπως επισημαίνουν, «η Νέα Δημοκρατία είναι από σήμερα η πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί μια αδιαμφισβήτητη ήττα». Και υπενθυμίζουν ότι «ο κ. Τσίπρας ήταν που ζήτησε σε αυτές τις εκλογές ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες και όπως όλα δείχνουν δεν του την έδωσαν».
Επιπλέον, «αν επιβεβαιωθούν λοιπόν τα Exit Poll, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα συνιστά -όπως λένε- μια σαφή καταδίκη του κυρίου Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Το μήνυμα της κάλπης -προσθέτουν- δείχνει και την κατεύθυνση που οι Ελληνες θέλουν να κινηθεί η χώρα. Και, βέβαια, σημειώνουν ότι υπάρχουν και οι περιφερειακές εκλογές καθώς και η αναμέτρηση στους τρεις μεγάλους Δήμους της χώρας -Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά- με τις μέχρι τώρα ενδείξεις να δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοκιμαστεί και σε αυτές τις κάλπες».
Στην Πειραιώς σημειώνουν ακόμη ότι «ασχέτως της τελικής διαφοράς, ποτέ σε ευρωεκλογές που προηγήθηκαν των εθνικών εκλογών ο νικητής δεν κέρδισε με διαφορά μεγαλύτερη του 3-4%. Αν λοιπόν η διαφορά υπερβεί αυτό το όριο, λένε ότι θα είναι πολιτικά κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί».
Θυμίζουν τέλος ότι στις προηγούμενες ευρωεκλογές, όταν ο κ. Τσίπρας έλαβε μόλις 26,5% των ψήφων και κέρδισε τότε τη ΝΔ με 3,8% μίλησε για «ιστορική ανατροπή» και «για δυσαρμονία της λαϊκής βούλησης με την κυβέρνηση». Και πήγε την επομένη μέρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας εθνικές εκλογές. Στο ερώτημα, αν αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ θα ζητήσει εκλογές, αποφεύγουν κάθε σχόλιο. «Διότι είναι προφανές ότι αυτό το γνωρίζει μόνον ο πρόεδρος του κόμματος που θα κάνει δηλώσεις αφού προηγουμένως δημοσιοποιηθούν τα επίσημα αποτελέσματα της κάλπης», προσθέτουν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat
Η δήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης η πλειοψηφία - «Αγκάθι» παραμένει η ακρίβεια
Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαφθορά
Αύριο το μεσημέρι το ραντεβού με τον Ανδρουλάκη
«Κοιμισμένοι, κολυμπάμε πάντα στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός
«Νομικά αβάσιμη κοινοβουλευτική απόφαση»
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Οδηγός της νέας δράσης ΕΣΠΑ για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με υψηλές επιδοτήσεις
Το Σάββατο η κηδεία του
Η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Tι είπε για τις διαδηλώσεις στη Γαλλία
Τι δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την απομάκρυνση Γκιλφόιλ
«Προσδοκία μου είναι η Ελλάδα να μπορεί πια να εξάγει τεχνογνωσία» τόνισε ο πρωθυπουργός
Το πρόγραμμα μετατρέπεται σε μόνιμη πολιτική του κράτους
«Υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά έχουν μειωθεί» σημειώνει
Όταν ένα χρόνιο πρόβλημα της Αθήνας γίνεται ξαφνικά κυβερνητική προτεραιότητα
«Η ΝΔ δεν είναι σε αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και η αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.