Πολιτικη & Οικονομια

Παρέμβαση Τσίπρα στη ΔΟΕ υπέρ Παναγοπούλου

Η επιστολή φέρεται να είχε την μορφή διαβήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsipras-kotero
Οι χαλαρές διακοπές του Τσίπρα στο κότερο/@ArisPortosalte/Twitter

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τον διορισμό της Κατερίνας Παναγοπούλου ως μέλους της ΔΟΕ.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ για τον διορισμό της Κατερίνας Παναγοπούλου ως μέλους της ΔΟΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

Σύμφωνα με  το ρεπορτάζ, η επιστολή, η οποία επιδόθηκε από την τότε υπουργό Πολιτισμού Λύδια Κονιόρδου, φέρεται να είχε την μορφή διαβήματος.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί επιστολή για την υποψηφιότητα Παναγοπούλου από τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού, ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, ερμηνεύτηκε από τον κ. Μπαχ ως απόπειρα πολιτικής παρέμβασης στο διεθνές ολυμπιακό κίνημα.

Η ΔΟΕ παραδοσιακά δέχεται στους κόλπους της πρόσωπα που έχουν θητεύσει στην εθνική ολυμπιακή επιτροπή του εκάστοτε κράτους-μέλους, προϋπηρεσία την οποία δεν έχει η κ. Παναγοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπως αποκαλύφθηκε έπειτα από φωτογραφίες που διέρρευσαν, τον περασμένο Αύγουστο και μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, έκανε διακοπές στην πολυτελή θαλαμηγό του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταγγείλει επικαλούμενη δημοσιεύματα πως προκύπτει «ωμή συναλλαγή» ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και την κ. Παναγοπούλου, αναφέροντας: «Στον σημερινό Τύπο αποκαλύπτεται και η ωμή συναλλαγή πίσω από τις χλιδάτες διακοπές που έκανε κρυπτόμενος ο κ. Τσίπρας. Η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, εκτός από πρωθυπουργική σύμβουλος, διορίστηκε πριν από λίγες μέρες πρέσβης εκ προσωπικοτήτων απολαμβάνοντας όλα τα σχετικά προνόμια, ενώ επιπλέον προτείνεται από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί στο εξής και για πάντα την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Με λίγα λόγια "μου δίνεις τη θαλαμηγό σου, σε κάνω πρέσβη και αθάνατη"»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ