- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπακογιάννης: Ο κόσμος κουράστηκε από τα μεγάλα λόγια, θέλει κάποιον να κάνει τη δουλειά
«Δεν πιστεύω ότι δικαιούμαστε περίοδο χάριτος, ούτε ότι η Αθήνα έχει αυτή την πολυτέλεια»
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στέλνει το δικό του μήνυμα για την επόμενη μέρα της πρωτεύουσας σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο
«Προτίθεμαι να ασχοληθώ πρώτα απ’ όλα με τη λάντζα. Με όλα εκείνα τα μικρά τα οποία είναι στην πραγματικότητα η δουλειά του δημάρχου και κάνουν τα μεγάλα. Και που τελικώς είναι και τα απολύτως ζητούμενα για τους δημότες. Καθαριότητα-πράσινο-φως-δημόσιος χώρος».
Το μήνυμα αυτό στέλνει με συνέντευξη του στο «Έθνος της Κυριακής» και το δημοσιογράφο Σπύρο Μουρελάτο ο Κώστας Μπακογιάννης εξηγώντας ταυτόχρονα: «Αυτό δεν σημαίνει ότι θ’ αφήσουμε στην άκρη τα υπόλοιπα. Αλλά νομίζω ότι έχει κουραστεί ο κόσμος από τα πολλά μεγάλα λόγια και τα φαραωνικά σχέδια. Κάποιος να σκύψει να κάνει τη δουλειά είναι ο στόχος. Χωρίς πολλά πολλά. Γι αυτό και το πρόγραμμά μας είναι τόσο συγκεκριμένο και κοστολογημένο και ενδεχομένως λίγο κουραστικό στο να το διαβάζει κανείς. Διότι θέλουμε την επόμενη μέρα, αν μας εμπιστευτούν οι πολίτες, να είμαστε έτοιμοι. Δεν πιστεύω ότι δικαιούμαστε περίοδο χάριτος, ούτε ότι η Αθήνα έχει αυτή την πολυτέλεια. Οφείλουμε, αν μας δοθεί η δυνατότητα, να σηκώσουμε άμεσα τα μανίκια για να κάνουμε τη δουλειά μας αποτελεσματικά και ουσιαστικά».
Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ανομίας που πλήττει κυρίως το κέντρο της πόλης ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η πόλη μας πρέπει να γίνει ασφαλής για όλους μας. Εκτός από τη συνεργασία της ΕΛΑΣ με τη Δημοτική Αστυνομία, προτείνουμε ένα Ενιαίο Κέντρο Ασφάλειας, με το Δήμο σε ρόλο συντονιστή. Μέσα από αυτό, η Ελληνική Αστυνομία θα συνεργάζεται με όλους τους συναρμόδιους φορείς για μια πιο έγκαιρη και οργανωμένη επέμβαση. Επίσης, προωθούμε την πρόληψη σε κάθε γειτονιά, μέσα από την αναβάθμιση των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης της Εγκληματικότητας και μεταξύ των άλλων τον φωτισμό κάθε δρόμου και πεζόδρομου της Αθήνας. Δεν μπορούμε να παραμένουμε άλλο δέσμιοι διχαστικών λογικών και προκαταλήψεων, παρακολουθώντας την πόλη μας να καταρρέει καθημερινά. Η βία δεν είναι θεωρία και δεν έχει χρώμα. Είναι απλώς βία. Τέλος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δεν ξέρω τι και πώς θα εμφανιστεί», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Φόβοι για νέες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Γνωστοποίησε την παραίτησή του στον Νικήτα Κακλαμάνη
Το χρονοδιάγραμμα του ΕΦΚΑ
«Η ερμηνεία της στο κλασικό "Αθήνα κόρη τ’ ουρανού" χάρισε στην πόλη ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά της αποτυπώματα»
«Πολιτικός απατεώνας όποιος υπόσχεται αυτόματη εξαφάνισης της ακρίβειας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά με αιχμές
Οι καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό και υπερκοστολόγηση
«Αν στόχος του κ. Τσίπρα είναι να επαναλάβει το ποσοστό του 2023 με το οποίο έφυγε ηττημένος, κανένα πρόβλημα»
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.