Πολιτικη & Οικονομια

Με φόρα προς τον τοίχο. Πάλι;

Όταν ακολουθείς την ίδια συνταγή πολιτικής, πώς περιμένεις να βγει κάτι διαφορετικό;

96282-643740.jpg
Γιώργος Δημακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
blue-143734_1920.jpg

Θυμόσαστε τις δημοσκοπήσεις του Φεβρουαρίου 2015; Τότε το 86% των ερωτηθέντων αισθάνονταν εθνικά υπερήφανοι, και μόνο το 13% (οι συνήθεις προδότες) δεν αισθανόμασταν υπερηφάνεια! Όλε! Στο 87%, αυξημένη κατά 42 ποσοστιαίες μονάδες, ήταν η δημοτικότητα του Τσίπρα, και κατάλληλο για πρωθυπουργό τον θεωρούσε  το 73%. Όλε! Ξανά. Υψηλή ήταν η δημοτικότητα του Γιάνη Βαρουφάκη με 75% και με μόλις 24%  αρνητικές γνώμες! Εδώ, χρειάζεται ένα μεγάλο ουάου! Το 64% θεωρούσε σωστή την κατεύθυνση της χώρας, και μόνο το 20% (οι προδότες) την θεωρούσαμε λάθος. Είχαμε αυταπάτες.

Τα χρόνια πέρασαν, και από το «αυτήν την στιγμή το σημαντικό είναι να φύγουν οι σαμαροβενιζέλοι», πήγαμε στο «αυτήν την στιγμή το σημαντικό είναι να φύγουν οι τσιπροκαμμένοι» και τώρα «αυτήν την στιγμή το σημαντικό είναι να φύγουν οι ζαίοι» και το παιχνίδι συνεχίζεται. Υπάρχουν και αυτοί που επιμένουμε ότι και τότε και τώρα και αύριο, με αυτήν την νοοτροπία και με την απόλυτη κυριαρχία της κομματοκρατίας και τους πελατειακού κράτους στην πολιτική και οι επόμενοι πάλι για αυταπάτες θα λένε και ότι και πάλι θα καταλήξουν σύντομα στο «αυτήν  την στιγμή  το σημαντικό είναι να φύγουν οι Κυριάκοι». Όταν ακολουθείς την ίδια συνταγή πολιτικής, πώς περιμένεις να βγει κάτι διαφορετικό;

Με καθυστέρηση δυόμιση ετών, οι μεν ψηφοφόροι της ΝΔ πληροφορήθηκαν ότι η «δενκανωταρεπότου καμμένου» ΝΔ θα συζητούσε για συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015 (!)  και οι δε  ψηφοφόροι του «Συριζαοχισταμνημονια» πληροφορήθηκαν ότι ενώ αυτοί έτρεχαν και πανηγύριζαν ΟΧΙ στις κάλπες στο δημοψήφισμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε ήδη δεχθεί τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα και το σύνολο του μνημονίου! Η πόλωση και ο φανατισμός τους οδηγεί στην αμνησία και την επανάληψη των δικών τους αυταπατών. 

Ένας νέος πολιτικός δήλωσε στην τηλεόραση «θεωρώ ότι και το θέμα των συντάξεων και πολλά άλλα ανταλλάγματα και η προσωπική προβολή μέσω της υποψηφιότητας για το βραβείο Νόμπελ του κ. Τσίπρα, είναι μια εξαγορά του ιδίου για να ανταλλάξει, να πουλήσει το εθνικό θέμα της Μακεδονίας». Μπορείς να ξεχωρίσεις σε ποιο κόμμα ανήκει; Στην ΝΔ, στους ΑΝΕΛ, στη χρυσή ναζί;

Η μπάλα επιστρέφει και πάλι στους αλάνθαστους. Σε όσους έχουν πάντα δίκιο. Σε όσους δεν κάνουν λάθη ποτέ. Για παράδειγμα πριν μόλις 4 χρόνια ένας «ιεράρχης» φασιστάκι έγραφε «Γεια σου, Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα λεβέντη! Βάλε πια μια τελεία και παύλα, στις μονομερείς και εθνοκτόνες υποχωρήσεις μας! Ο Χριστός μαζί Σου! Η Παναγιά μας στο πλευρό Σου!» Τώρα ο Αμβρόσιος ρίχνει κατάρες, αλλά αυτός και τότε και τώρα θεωρεί ότι  η ψήφος του ήταν σωστή. Γιατί φταίνε πάντα οι άλλοι. Πού χάθηκε αυτό το 64%, που θεωρούσε σωστή την κατεύθυνση της χώρας το 2015;

Οι ίδιοι ψηφοφόροι είμαστε, τα ίδια μυαλά κουβαλάμε, δεν άλλαξαν αυτοί που επαναλαμβάνουν ότι «ποτέ δεν κάναμε λάθος εμείς, μόνο οι προδότες οι πολιτικοί που ξεπούλησαν τη Μακεδονία, οι προδότες που έβαλαν στα μνημόνια, οι προδότες που μας έβαλαν στο ευρώ» έτσι;  Πριν λίγες ημέρες ρώτησα μερικούς φίλους υπέρθερμους της θεωρίας ότι πριν ήταν όλα καλύτερα, να μου πουν μία έστω μία μεταρρύθμιση που έκανε κυβέρνηση της ΝΔ από το 2004 και μετά (η πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας δεν είναι μεταρρύθμιση). Ακόμα ψάχνουν να βρουν απάντηση.

Τα ΜΜΕ της ΝΔ φτιάχνουν μια «πραγματικότητα» σύγκρουσης, όμοια με αυτήν που είχαν στήσει οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το 2012-2015, και όμοια με των «δήθεν αγανακτισμένων» το 2010-2011. Και στη μέση, βρισκόμαστε μετέωροι οι πολίτες που δεν είμαστε σαν και αυτούς, ούτε θέλουμε να γίνουμε σαν αυτούς. Όλοι όσοι αντιδρούμε στο στημένο εναλλασσόμενο παιχνίδι της αδιέξοδης πόλωσης για την εξουσία. Όλοι, όσοι προσπαθούμε να τους πούμε να αποφύγουν την σύγκρουση με τον τοίχο, ξανά.

* Και που παραδόξως στις εκλογές ψηφίζουμε τους μεν για να φύγουν οι άλλοι, και τούμπαλιν. Εμείς, με τις ψήφους μας, να ανατροφοδοτούμε έμπρακτα την δημαγωγία, την πόλωση, το αδιέξοδο, το μίσος, τον διχασμό, την προπαγάνδα, ενώ είμαστε απέναντι τους!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ