- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Στο Πεκίνο ο Τσίπρας -Το πρόγραμμά του
Τον πρωθυπουργό συνοδεύει ο Γιώργος Κατρούγκαλος
Έφτασε στο Πεκίνο ο πρωθυπουργός. Αύριο η παρέμβαση του στην Ολομέλεια Διαλόγου Υψηλού Επιπέδου της Πρωτοβουλίας του Δρόμου του Μεταξιού.
Στο βροχερό Πεκίνο έφτασε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στο δεύτερο φόρουμ υψηλού επιπέδου της Πρωτοβουλίας του «Δρόμου του Μεταξιού» (Belt & Road Initiative).
Στο φόρουμ συμμετέχουν συνολικά 150 χώρες, οι 37 εκ των οποίων εκπροσωπούνται σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, αλλά και εκπρόσωποι από 90 και πλέον διεθνείς οργανισμούς. Οι δε συμμετέχοντες ανέρχονται σε περίπου 5.000.
Ο πρωθυπουργός θα είναι παρών στην επίσημη τελετή έναρξης του φόρουμ το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, που θα εγκαινιάσει με ομιλία του ο πρόεδρος της Κίνας και στη συνέχεια θα κάνει παρέμβαση στην Ολομέλεια Διαλόγου Υψηλού Επιπέδου.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα με το μέλος της Διαρκούς Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΚ Wang Yang, θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις με τον Κινέζο Πρωθυπουργό, Li Keqiang (15:30 τοπική) και με τον Κινέζο Πρόεδρο, Xi Jinping (17:00 τοπική) και στις 19:30 θα παραβρεθεί στο επίσημο δείπνο του φόρουμ.
Την επόμενη μέρα, Μ. Σάββατο, ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην 1η Στρογγυλή Τράπεζα ηγετών, με θέμα: «Ενίσχυση της Συνδεσιμότητας για την εξεύρεση νέων μορφών ανάπτυξης».
Στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός στην κινεζική πρωτεύουσα θα βρεθεί η περαιτέρω εμβάθυνση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας και η ενίσχυση των κινεζικών επενδύσεων, κατά την επόμενη περίοδο, ιδιαίτερα στην υψηλή τεχνολογία, στα logistics και στον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Στο Πεκίνο, είχε από το πρωί συναντήσεις με συμμετέχοντες στο φόρουμ αλλά και τοπικούς αξιωματούχους, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του στην κινεζική πρωτεύουσα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
«Γεμίζουμε με πράσινο πλατείες και γειτονιές της Αθήνας», το μήνυμα Χάρη Δούκα
Πότε και πού θα αναρτηθούν
Στην περιοχή του συμβάντος στέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.