- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπακογιάννης: Οι δημότες να ξέρουν από ποιον να ζητάνε λογαριασμό
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε ότι η πόλη χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ
Συνέντευξη του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ για την επόμενη ημέρα των εκλογών και τις ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Ό,τι είναι εντός των χωρικών ορίων του Δήμου της Αθήνας, είτε είναι δρόμοι, είτε είναι νησίδες, είτε είναι διαβάσεις, είτε είναι πεζοδρόμια, να πάει στο Δήμο της Αθήνας. Και από εκεί και πέρα, εμείς θα κόψουμε το λαιμό μας, να κάνουμε τη δουλειά μας. Να ξέρουν και οι δημότες από ποιον να ζητάνε λογαριασμό», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Οι αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.
«Δηλαδή, βγαίνει ο Μπακογιάννης και ο κάθε Μπακογιάννης, που είναι στις εκλογές και κάνει τον ωραίο; Όχι, μεγάλε. Έλα εδώ μετά, να σε δούμε πώς θα κάνεις τη δουλειά», πρόσθεσε τονίζοντας πως εδώ και σχεδόν 10 χρόνια που είναι στη αυτοδιοίκηση έχει μια απλή και ξεκάθαρη λογική που λέει ότι «ο Δήμαρχος είναι υπεύθυνος για όλα και υπόλογος σε όλους. Ο Δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει τον τροχονόμο. Δεν μπορεί να κάθεται πίσω από ένα μεγάλο γραφείο και να λέει ‘άρθρο 5, παράγραφος 3 δεν είναι δική μου δουλειά, ας το κάνει κάποιος άλλος’ και μετά να εξαντλείται στο να βγαίνει, να κάνει καταγγελίες. Πρέπει, εφόσον χρειαστεί, να υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του, μαχητικά, ακόμη και πειρατικά».
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων μεταξύ άλλων τόνισε «η πόλη σήμερα χρειάζεται ένα θετικό ηλεκτροσόκ» και δίνοντας ένα παράδειγμα είπε για το ιστορικό τρίγωνο ότι «πρέπει να πάρουμε τώρα τη γενναία απόφαση να το κλείσουμε στην κυκλοφορία».
Επιπλέον ανέφερε ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» είναι ολοκληρωμένο και ύψους 573 εκ ευρώ υπογραμμίζοντας: «Λέμε ότι σημασία δεν έχει μόνο τι θέλεις να κάνεις. Σημασία έχει πως θα το κάνεις, και βεβαίως πόσο θα κοστίσει. Έχουμε λοιπόν κάτσει κάτω και τα έχουμε μετρήσει. Τι χρειαζόμαστε και κυρίως από πού θα βρούμε τα λεφτά. Ποιες θα είναι η οι πηγές χρηματοδότησης».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Η συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη
Τι δείχνουν τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, όλες οι αλλαγές
Όταν οι πρώην σύντροφοι θυμούνται τι πίστευαν για τον αρχηγό τους, αφού έχουν ήδη αποχωρήσει
Όσα είχε αναφέρει σε επιστολή της
Τι έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Σε δύο φάσεις η νέα επέκταση, όλο το χρονοδιάγραμμα
The horror, the horror...
Τι σηματοδοτεί η επιλογή του για τη θέση
Περίπου 700.000 σπίτια παραμένουν κλειστά και μια αγορά που μοιάζει να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.