- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
31η Μαρτίου: Εδώ ο κόσμος καίγεται, και εσύ θες δικαιώματα;
Στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν «υπάρχει» ούτε ένας βουλευτής ομοφυλόφιλος. Κανένας!
Τις επόμενες ημέρες θα «σκοτωνόμαστε» μεταξύ μας ότι στα σχολεία θα κάνουν τα παιδιά μας «πούστηδες και ανώμαλες» γιατί η θεματική εβδομάδα με ενότητα «Αποδομώντας τα έμφυλα στερότυπα» αφορά εγκεκριμένες από το υπουργείο Παιδείας δράσεις με σκοπό τη σωστή διαμόρφωση της σχέσης με το σώμα, την αυτοεικόνα, την αυτοαντίληψη των μαθητών, και για την αποδοχή ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
Θα πάρουμε τις θέσεις μας στα στρατόπεδα για τον «εκφυλισμό» της παιδείας, και μετά στον επόμενο Γιακουμάκη θα βρίζουμε τους αλήτες που έκαναν bullying στο «καημένο το παιδί». Αυτοί που κάνουν bullying είναι πάντα κάποιοι άλλοι, όχι εμείς, όχι τα δικά μας παιδιά, όχι εμείς που κράζουμε για «πούστηδες-ανώμαλους-τσιμπουκλούδες-γύφτους-λαθρομετανάστες-τρεβέλια-πρεζάκια». Αλίμονο, όχι εμείς!
Είμαστε όλοι μπερδεμένοι. Από προχθές αυτοί που υπερασπίζονταν ενθέρμως (!) την αθωότητα του καταδικασμένου πρωτοδίκως γαλάζιου Ν.Γ. για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων αγοριών, έχουν πρόβλημα με τον κόκκινο Ν.Γ. γιατί είναι παντρεμένος με τον Ρενιέ. Και από την άλλη αυτοί που υπερασπίζονται (καλώς) το δικαίωμα στην ορατότητα του ζεύγους Ρενιέ και ΝΓ, αρνούνται την ορατότητα σε εκατοντάδες άλλα ζεύγη που θέλουν να κάνουν πολιτικό γάμο, γιατί δήθεν η κοινωνία δεν είναι έτοιμη. Η κοινωνία όπως την φαντάζονται, δεν θα είναι έτοιμη ποτέ. Γιατί οι πολιτικοί δεν θα είναι έτοιμοι ποτέ! Γιατί η πολιτική εκμεταλλεύεται την διαφορετικότητα μόνο για να δώσει χρώμα στα ψηφοδέλτια, ή για να την βάλει αντίπαλο στην ψευτοηθική του πατρίς θρησκεία οικογένεια. Τα κοινωνικά δικαιώματα μπαίνουν στην μικροκομματική ζυγαριά υπολογίζοντας τα ψηφαλάκια που θα πάρουν. Και τα κόμματα προτιμούν τους «αγώνες για την διαφορετικότητα», αντί για την ορατότητα που θα σβήσει τους διαχωρισμούς. Επιλέγουν «αγώνες» για τα κοινωνικά δικαιώματα, αντί να νομοθετήσουν τα κοινωνικά δικαιώματα. Γιατί χωρίς «αγώνες» ποιος θα μας ψηφίσει;
Πριν λίγες ημέρες ο Λίο Βαράντκαρ ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας επισκέφτηκε επίσημα με τον σύντροφό του τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν «υπάρχει» ούτε ένας βουλευτής ομοφυλόφιλος. Κανένας! Τόσα χρόνια κρύβονται ανεξήγητα, ούτε ένας δεν βρέθηκε να κάνει το δικό του outing. Ο έλληνας Harvey Milk δεν έχει εκλεγεί ακόμη. Δύο κόμματα που διακηρύττουν ότι αγωνίζονται για τον κοινωνικό φιλελευθερισμό ψήφισαν ΟΧΙ (ως συνήθως) στο να υπάρξει στο νέο Σύνταγμα σχετική ρητή αναφορά για την προστασία των δικαιωμάτων που απορρέουν από τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.
Το «φτύστε τους» το είπε ο Αμβρόσιος, αλλά στην πράξη το «φτύσιμο» στα κοινωνικά δικαιώματα των συμπολιτών μας και την προστασία τους το έριξαν οι πολιτικοί των συγκεκριμένων κομμάτων. Η δικαιοσύνη έκανε το στοιχειώδες καθήκον της και καταδίκασε τον χρυσαυγιτη παπά σε 7 μήνες φυλάκιση με αναστολή για το ομοφοβικό του παραλήρημα. Υπήρξε κάποια αντίστοιχη αντίδραση από το ιερατείο και από την εκκλησία; Ούτε καν μια καταδικαστική δήλωση. Μέχρι πότε θα του βάζουν πλάτη; Πότε θα σπάσουν την σιωπή τους; Μέχρι πότε θα προστατεύουν φασίστες και ρατσιστές;
Η 31η Μαρτίου είναι η διεθνής ημέρα αφιερωμένη στην ορατότητα της διεμφυλικής (transgender) κοινότητας, και στην ενδυνάμωση της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τα στερεότυπα, τις διακρίσεις, την έμφυλη βία που αντιμετωπίζουν οι transexual. Από την αρχή του έτους στην Γερμανία οι άνθρωποι που δεν ταιριάζουν στον βιολογικό ορισμό του αρσενικού ή του θηλυκού μπορούν πλέον να επιλέξουν την τρίτη κατηγορία «diverse» στα επίσημα έγγραφα. Εμείς στην ελλαδάρα ίσως να το περάσουμε στην νομοθεσία μας σε καμία δεκαετία! Γιατί μένουμε ουραγοί; Γιατί αρνούμαστε δικαιώματα σε πολίτες που σε άλλες χώρες άλλοι πολίτες σαν εμάς, δεν τα αρνούνται από τους συμπολίτες τους; Αυτοί είναι περισσότερο ευαίσθητοι και αλληλέγγυοι από εμάς; Είναι; Είναι! Στην βουλή το Ποτάμι είχε ζητήσει πολιτικό γάμο, και είχε καταθέσει τροπολογία στο νομοσχέδιο νομικής αναγνώρισης φύλου για την καταχώρηση τρίτου φύλου στις ταυτότητες σε intersex άτομα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φρίκαραν, και ο ΣΥΡΙΖΑ τα άφησε για την δευτέρα παρουσία.
Πριν 5 χρόνια από την αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ φλυαρούσε για intersex ταυτότητες, για γάμο και τεκνοθεσία για ομόφυλα ζευγάρια. Μετά ως κυβέρνηση έμεινε μόνο η υποκρισία του Τσίπρα ότι «Πρέπει κι η κοινωνία να είναι έτοιμη... γιατί αν πάει να κάνει κανείς πάρα πολλά βήματα ταυτόχρονα, μπορεί αντί να πάει μπροστά να μπουρδουκλωθεί και να πέσει».
Ο Σύριζα σε λίγους μήνες θα πάψει να κυβερνά, αντί να κρατά για ψηφοθηρικούς λόγους αιχμάλωτη την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, μπορεί να νομοθετήσει τώρα, αύριο κιόλας, και τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία και την intersex ταυτότητα. Τώρα. Όχι στην Δευτέρα παρουσία! Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπάρχει. Η επόμενη κυβέρνηση δεν θα το κάνει.
Τι κερδίζουμε με το να καθυστερούμε τις αλλαγές; Τι κερδίζουμε με το να εμποδίζουμε άλλους πολίτες να ζήσουν ελεύθεροι όπως εμείς; Γιατί δεν υποστηρίζουμε κατοχύρωση δικαιωμάτων σε άλλους, που για εμάς τα θεωρούμε αυτονόητα; Γιατί το έκαναν οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί, οι Γάλλοι, και όχι εμείς πρώτοι; Δεν υπάρχουν 2ης κατηγορίας πολίτες, όλοι έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ο κόσμος πάντα θα «καίγεται», κανένας δεν μπορεί να αρνείται τα ανθρώπινα δικαιώματα σε άλλους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Ποιοι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Αναγκαίο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
Το χιουμοριστικό σχόλιο πριν το τετ α τετ
«Η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο είναι διαρκής»
«Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων Ελλήνων»
Το δυστύχημα των Τεμπών και το «καπέλωμα» της συγκέντρωσης
Το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη
«Η Αθήνα αξίζει να ανθίζει, πέρα από πρόσωπα και θητείες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.