- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αγαπητέ δήμαρχε,
ίσως κάποιοι από την ομάδα σου σε έχουν πείσει ότι είσαι superman, ότι με τις εξωγήινες υπερδυνάμεις που μόνο εσύ διαθέτεις θα βάλεις τάξη στη φανταστική Μητρόπολη. Ίσως να ήταν καλύτερο αντί να πετάξεις σαν πουλί και σαν αεροπλάνο, να προσγειωθείς χαμηλά στα αθηναϊκά πεζοδρόμια. Να γίνεις για ελάχιστες ώρες ανάπηρος και να προσπαθήσεις να βρεις τις ράμπες που έχουν κατασκευαστεί για την περίπτωσή σου. Να δέσεις για λίγα λεπτά τα μάτια και να γίνεις ο τυφλός ο οποίος αναζητά τον ειδικό διάδρομο που του επιτρέπει να μην μένει κλεισμένος στο σπίτι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα απογοητευτείς. Οι ράμπες έχουν γίνει πάρκινγκ. Στους ειδικούς διαδρόμους τοποθετούνται τραπεζοκαθίσματα, φορτηγά, κομμένα δέντρα και οτιδήποτε μπορεί να τραυματίσει όποιον τους εμπιστεύεται.
Είναι σίγουρο ότι αυτή την εποχή έχεις δουλειές, επομένως ίσως σε βοηθήσουν οι φωτογραφίες που ακολουθούν για να αντιληφθείς το μέγεθος του προβλήματος. Προέρχονται όλες από ένα δρόμο. Την οδό Βεΐκου στο Κουκάκι. Τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια μίας και μόνο βόλτας!
Κατάστημα εκθέτει την πραμάτειά του πάνω στο διάδρομο των τυφλών. Αμέσως μετά έχει παρκάρει αυτοκίνητο!
Το αυτοκίνητο που λέγαμε!
Ελάχιστα μέτρα πιο μακριά, δύο αυτοκίνητα έχουν τον ίδιο στόχο. Να αποκλείσουν τον πεζόδρομο από τους τυφλούς.
Όχι στον ρατσισμό. Αποκλεισμένοι δεν είναι μόνο οι τυφλοί. Όλοι οι πεζοί, χωρίς καμία εξαίρεση, δεν μπορούν να περάσουν το φανάρι γιατί πάνω στη διάβαση έχουν παρκάρει αυτοκίνητα.
Αυτή η ράμπα είναι για τα καροτσάκια. Πάρκαρε μπροστά της το μαύρο αυτοκίνητο. Δίπλα ήρθε άλλο ένα, με τον οδηγό να του δίνει τέτοια κλίση που αποκλείει ακόμα και τους πεζούς!
Οι μηχανές ζήλεψαν τη δόξα των αυτοκινήτων. Τα πεζοδρόμια είναι δικά τους, οι διάδρομοι των τυφλών τούς ανήκουν.
Το φορτηγό επέλεξε να παρκάρει σε θέση που εμποδίζει την κυκλοφορία των υπολοίπων οχημάτων στη λεωφόρο, αλλά και των τυφλών στον διάδρομό τους!
Ποια ράμπα για τα καροτσάκια;
Εδώ αναλαμβάνει δράση ο ίδιος ο Δήμος. Κόπηκαν τα κλαδιά από τα δέντρα και το συνεργείο του επέλεξε να τα εναποθέσει πάνω στη ράμπα για τους ανάπηρους!
Αγαπητέ δήμαρχε,
ζητάς από τους πολίτες ουσιαστική συμμετοχή, όχι μόνο διαπιστώσεις και καταγγελίες. Σου κάνω λοιπόν μία πρόταση: Δημιούργησε μία υπηρεσία που να λαμβάνει ηλεκτρονικά φωτογραφίες σαν αυτές που μόλις είδες. Χωρίς να κρύβονται οι αριθμοί. Αυτή η υπηρεσία, αποφεύγοντας περαιτέρω γραφειοκρατικές διαδικασίες, να βάζει αυτομάτως πρόστιμο σε αυτούς που κάνουν τη ζωή δύσκολη στους πιο αδύναμους της πόλης. Χωρίς χατίρια και συμβιβασμούς. Χωρίς ψευδαισθήσεις. Μην πέσεις στην παγίδα του «διαλόγου» και καταναλωθείς σε επικλήσεις «κοινωνικής ευαισθησίας» που θα προκύψουν ως θαύματος, επειδή είσαι καλός άνθρωπος.
Ξέρεις ότι κάτι τέτοια είναι λόγια του αέρα που απλώς προκαλούν ασφυξία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.