- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εμφανίζονται ανασφάλιστοι ενώ έχουν πληρώσει εισφορές
Δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, οικονομολόγοι - Σοβαρές καταγγελίες
Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες με τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, του ΕΤΕΑΕΠ και γενικότερα το ασφαλιστικό ανέλυσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου οι πρόεδροι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού και ακόμη δεν επικοινωνούν μεταξύ τους τα (επιμέρους) ηλεκτρονικά συστήματα του ΕΦΚΑ, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους ασφαλισμένους και ατελείωτα λάθη που επαναλαμβάνονται στα ειδοποιητήρια.
Δικηγόροι κυρίως, αλλά και γιατροί, οικονομολόγοι και μηχανικοί «ενώ είχαν πληρώσει εισφορές εμφανίζονται ανασφάλιστοι. Πήγαιναν στον γιατρό και δεν μπορούσαν να κάνουν για παράδειγμα εμβόλιο από λάθος του συστήματος. Επίσης υπήρξε διαγραφή έμμεσων ασφαλισμένων. Ενώ κρατούνται εισφορές εμφανίζονται ανασφάλιστοι»
Είναι ενδεικτική περίπτωση που ανέφερε ο κ. Ανδρέας Κουτσόλαμπρο, και μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και νομικός σύμβουλος του ΕΦΚΑ όταν ασφαλισμένος νεφροπαθής είχε πάει σε ιδιωτικό κέντρο να κάνει αιμοκάθαρση, κάτι που κάλυπτε το ταμείο του και βρέθηκε ανασφάλιστος, με αποτέλεσμα να αναγκασθεί να την πληρώσει μόνος του, παρά τις τσουχτερές εισφορές που πληρώνει.
Άλλοι επιστήμονες πάνε σε γιατρούς για συνταγογράφηση και διαπιστώνουν σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στη συνέντευξη τύπου ότι δεν μπορούν να λάβουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς από λάθος του συστήματος εμφανίζονται ανασφάλιστοι!
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Επί σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ
Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης
Το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα η Κουμουνδούρου
«Η Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και η Δημοκρατία προχωρούν μπροστά με ιδέες και έργο. Όχι με τρικάκια», δήλωσε ο υφυπουργός
Έμφαση στις σχέσεις καλής γειτονίας και τήρησης του διεθνούς δικαίου
Αιχμές και για Τσίπρα στον οποίο καταλόγισε «απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-2023»
Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο υπουργός Υγείας
Προληπτικές εξετάσεις και επισκέψεις σε σπίτια από γιατρούς και νοσηλευτές των ΚΟΜΥ
Τι είπε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος
Προβλέπεται αύξηση έως 95% στους μισθούς Αρχιεπισκόπου και Μητροπολιτών
«Στηρίζουμε την ΕΛΑΣ, θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση μαζί της»
Όσα δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ευθύνη μου απέναντι στην ιστορία της παράταξης την οποία αγαπώ από μικρό παιδί», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
«Αν κάποιος κρύβεται και δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, σίγουρα αυτός δεν είναι ο Δήμαρχος», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος
Η συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.