- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Από το Λουξεμβούργο ο Κ. Μπακογιάννης αλλάζει την εικόνα της πόλης
Συναντήσεις στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για προσόψεις-εγκαταλελειμμένα κτίρια-«πράσινες» στέγες
Διαδοχικές συναντήσεις και συσκέψεις με τον αντιπρόεδρο AndrewMcdowell και κορυφαία στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων έχει στο Λουξεμβούργο ο Κώστας Μπακογιάννης.
Στις επαφές του συζήτησε διεξοδικά για χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν από τον Δήμο Αθηναίων αλλάζοντας την εικόνα της Αθήνας με τρόπο γρήγορο και αποτελεσματικό.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε συνεργασία με τον Δήμο μπορεί να χρηματοδοτήσει με σχεδόν άτοκα δάνεια σε βάθος εικοσαετίας ιδιοκτήτες ακινήτων για αναπλάσεις προσόψεων , για «πράσινες» στέγες αλλά και για ανακαινίσεις εγκαταλελειμμένων κτίρίων.
Η μακροχρόνια άτοκη αποπληρωμή των δανείων μπορεί να γίνεται μέσω των δημοτικών τελών με τρόπο που να μην είναι επιβαρυντικός για όσους θελήσουν είτε να φτιάξουν τις προσόψεις των κτιρίων τους ,είτε να δημιουργήσουν κήπους στις ταράτσες είτε να σώσουν τα σπίτια τους που καταρρέουν.
Παράλληλα ο Κώστας Μπακογιάννης συζήτησε για τον τρέχοντα δανεισμό του Δήμου Αθηναίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και συγκεκριμένα για τρόπους με τους οποίους τα έργα που ήδη γίνονται ή προγραμματίζονται να «τρέξουν» πιο γρήγορα αλλά και για να προστεθούν επιπλέον που κρίνονται απαραίτητα.
«Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είναι εντυπωσιακά για όσους μπορούν να τα αξιοποιήσουν. Οι ανακαινίσεις των προσόψεων κτιρίων, οι πράσινες στέγες αλλά και τα εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα κτίρια είναι τρεις τομείς όπου μπορούμε ρεαλιστικά και σχεδιασμένα να κάνουμε σημαντικά πράγματα. Θα διεκδικήσουμε όσα περισσότερα χρήματα μπορούμε με σχέδιο και συγκεκριμένο πρόγραμμα που ήδη είναι σχεδόν έτοιμο να παρουσιαστεί στους Αθηναίους», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.
Ο υποψήφιος Δημαρχος Αθηναίων συναντήθηκε επίσης με τη δήμαρχο του Λουξεμβούργου Lydie Polfer και συζήτησαν θέματα υπηρεσιών προς τους δημότες όπως η καθαριότητα, το πράσινο και ο φωτισμός. Το Λουξεμβούργο αποτελεί μια πόλη πρότυπο στον τομέα της καθημερινότητας και η συνεργασία με την Αθήνα μπορεί να ωφελήσει σημαντικά. Μίλησαν επίσης για το θέμα της κοινωνικής κατοικίας (ακίνητα τα οποία ανήκουν στον Δήμο και παρέχονται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες) που ενδιαφέρει άμεσα την Αθήνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα 59 χρόνια από το πραξικόπημα
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Πότε μπαίνουν σε ιδιωτικό τομέα και Δημόσιο
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Αναλυτικός πίνακας με τα μόρια ανά κατηγορία
Η σκανδαλολογία είναι βούτυρο στο ψωμί ενός άφρονος κλάσματος του πολιτικού μας συστήματος που είναι φτιαγμένο για να την εκμεταλλεύεται.
Προσυνέδριο ΝΔ στο Ηράκλειο - Έμφαση σε 12μηνο τουρισμό, τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη νησιών
Στο επίκεντρο άμυνα, οικονομία και πολιτισμός, με νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία
«Με έχουν ελέγξει οι πάντες, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Τα νέα οχήματα παρουσιάστηκαν στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Ομόφωνη εισήγηση του Γενικού Συμβουλίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο η τελική απόφαση
Πώς αποκαλύπτεται η ευαλωτότητα της ελληνικής οικονομίας που εξαρτάται υπέρμετρα από τον τουρισμό
Υψηλοί τόνοι στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αντιπαράθεση για την εξέταση εμπλεκόμενων προσώπων
Όταν υπερασπίζεσαι το ψέμα σου ως «ασήμαντο»
Πότε η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Πότε θα δοθεί η πρώτη ενισχυμένη πληρωμή
«Όταν είσαι πολύ εκνευρισμένος το κινητό πρέπει να φεύγει από το χέρι σου»
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.