- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
ΝΔ για το πόρισμα της Εισαγγελίας για το Μάτι (video)
«Καταρρίπτει την προπαγάνδα της κυβέρνησης»
Η ΝΔ δημοσιοποίησε ένα βίντεο, στο οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να παραπλανήσει τους πολίτες σχετικά με την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Η Πειραιώς, σε σχετική ανακοίνωσή της, τονίζει ότι το πόρισμα της Εισαγγελίας για την τραγωδία στο Μάτι εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει τα εξής για το πόρισμα:
« 1. Επιβεβαιώνει ότι κ. Τσίπρας έστησε μία σύσκεψη-επικοινωνιακό σόου σε ζωντανή αναμετάδοση, την ημέρα της τραγωδίας, ενώ ήδη ήξερε για την ύπαρξη νεκρών.
2. Επιβεβαιώνει, επίσης, ότι η κυβέρνηση είπε συνειδητά ψέματα για τα αίτια της πυρκαγιάς στη συνέντευξη Τύπου που διηύθυνε ο κ. Τζανακόπουλος, παρουσιάζοντας μέχρι και δορυφορικά ευρήματα για να υποστηρίξει ότι η εθνική τραγωδία στο Μάτι ήταν, δήθεν, αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού.
3. Δικαιώνει τους ειδικούς που υποστήριξαν ότι αν ο κρατικός μηχανισμός είχε λειτουργήσει στοιχειωδώς, ο χρόνος επαρκούσε για να σωθούν δεκάδες ανθρώπινες ζωές, απλώς και μόνο με απλή ενημέρωση των κατοίκων του Ματιού για την πυρκαγιά.
4. Διαψεύδει ότι κύρια αιτία της τραγωδίας ήταν η άναρχη δόμηση ή ακόμη και η… κλιματική αλλαγή, όπως έσπευσαν όλοι οι μηχανισμοί της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή να προπαγανδίσουν».
Η ΝΔ, στο βίντεο που δημοσιοποιεί σήμερα, υπενθυμίζει το χρονικό των προσπαθειών παραπλάνησης των πολιτών που είχε θέσει τότε σε εφαρμογή η κυβέρνηση, σε μία απέλπιδα προσπάθεια, όπως σημειώνει, να συγκαλύψει τις ευθύνες της.
Παράλληλα, για το ίδιο θέμα, 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της ΝΔ καλούν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εξηγήσει γιατί στη συνέντευξη Τύπου που διηύθυνε στις 26 Ιουλίου 2018, τόσο ο ίδιος όσο και οι λοιποί συμμετέχοντες επιχείρησαν να παρουσιάσουν την εθνική τραγωδία στο Μάτι ως αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού με «πειστήρια» ακόμη και δήθεν δορυφορικά ευρήματα του Διαστημικού Οργανισμού του Νίκου Παππά.
«Mετά τη δημοσίευση του εισαγγελικού πορίσματος, όλη αυτή η προπαγάνδα έχει καταρρεύσει και εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση. Γι' αυτό και θα έχει ενδιαφέρον αν ο λαλίστατος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος θα αποτολμήσει να έρθει στη Βουλή και να εξηγήσει ποιος ήταν ο πραγματικός εμπνευστής της επαίσχυντης απόπειρας παραπλάνησης των πολιτών στην οποία πρωταγωνίστησε», υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου
«Γεμίζουμε με πράσινο πλατείες και γειτονιές της Αθήνας», το μήνυμα Χάρη Δούκα
Πότε και πού θα αναρτηθούν
Στην περιοχή του συμβάντος στέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ
Ποιοι δικαιούνται χρήματα και ποιες εργασίες καλύπτονται
Ρεκόρ μεταπολεμικής απήχησης για λαϊκιστές και αυταρχικούς στην Ευρώπη, με την Ελλάδα στην έκτη θέση, όπως τονίζει μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο
Η ανάρτηση με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο και το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού
«Η απόφασή μου δεν έχει να κάνει με κάποια καρέκλα, όπως πιθανόν κάποιοι θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν», τονίζει
Αντιπαράθεση Σκέρτσου με την αντιπολίτευση
Τι αναφέρει η κοινή δήλωση
Με αφορμή τα χαμηλά νούμερα της «ΕΛΠΙΔΑΣ»
Στο επίκεντρο οι προοπτικές ανάπτυξης και η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά
«Στηρίζουμε τους εργαζόμενους με νέες δεξιότητες», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Διαφορετικές κατασκευές από τις εγκεκριμένες μελέτες
Τα βασικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για τον περιορισμό στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.