- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντιμιτρόφ: Οι δύο χώρες μας είναι φυσικοί σύμμαχοι
Τι λέει για τη Συμφωνία των Πρεσπών
«Πιστεύω ακράδαντα ότι οι δύο χώρες μας είναι φυσικοί σύμμαχοι»: αυτό σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ενώ σε άλλο σημείο επισημαίνει: «Δεν συμβαίνει συχνά, στις μέρες μας, στον κόσμο να βλέπεις πολιτικούς να σκέφτονται περισσότερο για τις νέες γενιές και λιγότερο για τις επικείμενες εκλογές. Αυτό που σηματοδοτούν οι δύο αφηγήσεις είναι το στοίχημα ανάμεσα στο φόβο και την ελπίδα».
Και ο Ν. Ντιμιτρόφ συνεχίζει: «Αν και δεν είμαι πολιτικός καριέρας, γνωρίζω ότι οι πολιτικοί όταν είναι στην αντιπολίτευση έχουν μεγαλύτερο περιθώριο για ελιγμούς, για να παίρνουν θέσεις από τις οποίες πιστεύουν ότι θα αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Όμως οι πολιτικοί που βρίσκονται στην εξουσία οφείλουν πρωτίστως να σκέφτονται το συμφέρον της χώρας τους περισσότερο από το κομματικό συμφέρον».
Επί της ουσίας της συμφωνίας ο ΥΠΕΞ του γειτονικού κράτους αναφέρει ότι «μόλις η Συμφωνία των Πρεσπών 'πάρει μπροστά', οι πολίτες θα αρχίσουν να αναρωτιούνται γιατί δεν το καταφέραμε αυτό τη δεκαετία του '90». Ταυτοχρόνως, «αλλάξαμε σελίδα, είμαστε σε εντελώς νέα εποχή, όμως τώρα η σελίδα είναι λευκή και πρέπει να την γράψουμε»
Ο κ. Ντιμιτρόφ στην ίδια συνέντευξη μιλά για τις δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς της Άμυνας και της Οικονομίας, θυμίζει την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού στην πατρίδα του (του Νίκου Παππά), ενώ καταθέτει την ιδέα να συγγράψει βιβλίο από κοινού με τον Νίκο Κοτζιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.