- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κ. Μπακογιάννης για τους συντελεστές δόμησης γύρω από την Ακρόπολη
Όχι, στην ανέγερση πολεοδομικών εκτρωμάτων στην περιοχή λέει ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας
Όχι στην ανέγερση πολεοδομικών εκτρωμάτων στην περιοχή του Μακρυγιάννη, που βρίσκεται κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, λέει ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης.
«Η Ακρόπολη ανήκει σε όλους. Σε όσους έφυγαν και σε εκείνους που θα έρθουν. Οφείλουμε λοιπόν να τη σεβόμαστε. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε πολεοδομικά εκτρώματα να ξεφυτρώνουν γύρω της και να ρίχνουν τη σκιά τους πάνω στο φως της» δήλωσε, αναφερόμενος στην ανέγερση δεκαώροφων κτιρίων στην περιοχή, που έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων.
Ο κ. Μπακογιάννης τονίζει ότι πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα των συντελεστών δόμησης που ισχύουν στη συγκεκριμένη περιοχή και επισημαίνει ότι ο τωρινός νόμος «δίνει σήμερα τη δυνατότητα να αναπτύξουμε ένα νέο Τοπικό Χωρικό Σχέδιο». Στο οποίο, όπως είπε, «θα υπάρξει μια ειδική προσέγγιση σε επιλεγμένες ζώνες γύρω από σημαντικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Ακρόπολη. Με αξιολόγηση των σημερινών πολεοδομικών ρυθμίσεων και προβλέψεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού. Και διαμόρφωση ενός κανονιστικού πλαισίου όπου κρίνεται απαραίτητο».
ΠΗΓΗ: APE - MPE
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.