- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Επίθεση Γεννηματά σε Τσίπρα: Αποδειχθήκατε επικίνδυνος
Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι παραχώρησε το μονοπώλιο της χρήσης του όρου «Μακεδονία»
Τα πυρά της κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά.
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για την κύρωση της συνθήκης ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ξεκαθάρισε ότι «με τη συμφωνία των Πρεσπών παραδώσατε όλα τα όπλα της χώρας» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι παραχώρησε το μονοπώλιο της χρήσης του όρου «Μακεδονία». Σχολίασε, μάλιστα, ότι γι' αυτό διαφωνεί ο λαός με αυτήν τη συμφωνία.
Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση Τσίπρα- Καμμένου έκανε λόγο για «παρακμή» και «ξεπεσμό», τονίζοντας με νόημα: «Αποδειχθήκατε ακατάλληλος και επικίνδυνος. Και τώρα προσπαθείτε να αποτινάξετε το στίγμα της συνεργασίας με την ακροδεξιά».
Σύμφωνα με την ίδια, «ότι και να κάνετε ο λαός δε θα ξεχάσει, ούτε χάρις σε επιδόματα και ανέξοδες υποσχέσεις». Και πρόσθεσε: «Όπως δε θα ξεχάσει και τις καταγγελίες για χρηματισμούς».
Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το πρόσφατο ταξίδι Τσίπρα στην Τουρκία, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες», θέτοντας παράλληλα το δόγμα «δεν διεκδικούμε τίποτα - δεν παραχωρούμε τίποτα».
«Ο απόλυτος εξευτελισμός με προσωπική ευθύνη του κ. Τσίπρα. Δε διστάζετε να δημιουργήσετε συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας για να μείνετε λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία» συμπλήρωσε.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της έκανε και ένα σχόλιο για τη Βενεζουέλα.
«Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Μαδούρο ήταν το πρότυπό σας» είπε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως στήνει νέο βρώμικο 89' σε βάρος της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής άσκησε κριτική και στην οικονομική πολιτική, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τις ευθύνες της κυβέρνησης μετά τις δηλώσεις Δραγασάκη για νέα πιθανή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
«Κύριε πρωθυπουργέ δώστε τέλος στον εκφυλισμό και την παρακμή, δώστε ημερομηνία εκλογών» κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Τετραήμερες εργασίες, με εισήγηση Χαρίτση και ψηφοφορίες για θέσεις και πολιτική απόφαση
Εντός Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο - Σε εφαρμογή το ΕΡΓΑΝΗ 2 και νέο πρόγραμμα για 10.000 γυναίκες
Θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση
Ανοιχτά αύριο 22/1 τα σχολεία
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Τι ξεκαθαρίζουν οι αρμόδιες πηγές
Μια καθαρά πολιτική επιλογή και τοι στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής
Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.