- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση Marc: Άμεσα εκλογές ζητά το 65% - 7 στους 10 κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών
Αναλυτικά όλα τα ευρήματα της δημοσκόπησης
«Εκλογές τώρα» απαντούν δύο στους τρεις συμμετέχοντες σε πανελλαδική έρευνα της Marc που πραγματοποιήθηκε για το protothema.gr από τς 14 μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2019.
Τοποθετούμενοι στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών μετά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου, περίπου 7 στους 10 πολίτες αξιολογούν σαν προσυμφωνήμενο το «διαζύγιο» των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου.
Το 65,3% των ερωτηθέντων απαντούν ότι ο Πάνος Καμμένος έχασε από τους τελευταίους χειρισμούς και τις πολιτικές εξελίξεις, έναντι ποσοστού 21,4% που εκτιμούν ότι ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας ευνοήθηκε.
Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, 7 στους 10 Έλληνες (ποσοστό 69,6%) αξιολογούν αρνητικά και μάλλον αρνητικό το «deal» για τη Βόρεια Μακεδονία με παράλληλη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους Σκοπιανούς.
Ειδικότερα:
Στο ερώτημα «μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, θέλετε η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή ή να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές» ποσοστό 65,5% επί των συμμετεχόντων απαντούν «να πάμε σε εκλογές».
Στο ερώτημα «εσείς, με βάση αυτά που γνωρίζετε, πώς κρίνετε συνολικά τη συμφωνία των Πρεσπών», το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων σε ποσοστό 69,6% κρίνουν αρνητικά και μάλλον αρνητικά τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Στο ερώτημα «Πιστεύετε πως η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση ήταν προσυμφωνημένη κίνηση μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου ή όχι» το 68,3% των πολιτών απαντά ότι επρόκειτο για προσυμφωνημένη κίνηση.
Στο ερώτημα «ο Πάνος Καμμένος κέρδισε ή έχασε από τους τελευταίους χειρισμούς και εξελίξεις», το 65,3% των πολιτών απαντά ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχασε.
Πηγή: protothema
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική αντιπαράθεση μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας
Η έγκριση βασίστηκε σε συγκοινωνιακή μελέτη και προκαταρκτική μελέτη βιωσιμότητας
Η ανάρτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη σύγκρουση που ξέσπασε μετά το πρωτοσέλιδο του Documento
Συνάντηση με την Ειρήνη Πική στο Προεδρικό - Στο επίκεντρο η Έκθεση της Επιτροπής Σοφών
Ο επικεφαλής της Metron Analysis σχολιάζει τη διαμάχη - Προειδοποιεί για ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό
«Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής
«Ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός θα αποτελέσει την πιο σημαντική παρακαταθήκη του στην πατρίδα»
Η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Στο νοσοκομείο βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες δίνοντας μάχη με τον καρκίνο
Στο συνέδριο Powergame – Economist ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
«Με μαθηματικούς τύπους, έβγαλαν ό,τι ποσοστά ήθελαν», λέει η πρώην αντιπρόεδρος του Οργανισμού
Θεοδωρικάκος: «Δικαίωση για τις ελληνικές θέσεις»
Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας, ΗΠΑ και Νότιας Κορέας μέσω της συμφωνίας «Project Trident»
Στην ημερίδα του Economist ο πρωθυπουργός με θέμα «Επενδύοντας στην αλλαγή: Η Κρήτη σε μετάβαση»
Ξεκαθαρίζει ότι δεν συνεργάζεται με ιδιωτικές πλατφόρμες που χρεώνουν για κράτηση καταλυμάτων
Χάρης Δούκας: «Η ψηφιακή μετάβαση έχει αξία μόνο όταν διευρύνει τη δημοκρατία»
«Θέλουμε να βάλουμε τα θεμέλια από τώρα», τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικος Τσάφος
Πώς Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα βρέθηκαν αντιμέτωπες με την άρνηση της πραγματικότητας
«Η σκέψη του Αλέξη Τσίπρα είναι πολύ αφελής», λέει η βουλεύτρια για το όνομα ΕΛΑΣ
Τι είπε για Τσίπρα και Καρυστιανού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.