- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Handelsblatt: «Καλπάζει» ο τουρισμός στην Ελλάδα
Νέο ρεκόρ αφίξεων αναμένεται το 2019 - Ισχυρή ατμομηχανή για την ελληνική οικονομία
«Η τουριστική έκρηξη καθιστά ενδιαφέρουσες τις τουριστικές κατοικίες ως επενδυτικά αντικείμενα με αποδόσεις» γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Πιο συγκεκριμένα, σε άρθρο της με τίτλο: «Τουριστικά ακίνητα στην Ελλάδα-Η εμπιστοσύνη των αγοραστών επιστρέφει», επισημαίνει ότι στον τομέα της ελληνικής τουριστικής οικονομίας, «η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη».
Και εξηγεί: «Από το 2012 μέχρι σήμερα ο αριθμός των επισκεπτών έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Για το 2019 αναμένεται νέο ρεκόρ αφίξεων. Ο τουρισμός εξελίσσεται σε μια όλο και πιο ισχυρή ατμομηχανή που βγάζει την ελληνική οικονομία από την κρίση. Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο τον ακινήτων θέλουν μερίδιο από αυτήν την πίτα και επενδύουν δισεκατομμύρια σε νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα».
Στα ύψη τα ενοίκια στα εξοχικά
«Οι εξοχικές κατοικίες πολυτελείας στην Ελλάδα αποφέρουν το μεγαλύτερο κέρδος σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα της Algean Properties,σύμφωνα με την οποία το ενοίκιο για πολυτελείς κατοικίες στη Μύκονο κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 11.500 ευρώ την εβδομάδα και στη Σαντορίνη στα 8.000 ευρώ. Μπορεί σε μέρη όπως το Σεν Τροπέ ή την Ίμπιζα τα ενοίκια να είναι υψηλότερα, παρ' όλα αυτά όμως το κέρδος στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερο λόγω των συγκριτικά χαμηλών τιμών αγοράς» αναφέρεται ακόμη στο δημοσίευμα.
Ευκαιρίες στο real estate
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών επηρέασε σημαντικά την αγορά ακινήτων και δημιούργησε ευκαιρίες για όσους έχουν κεφάλαια να επενδύσουν.
«Όποιος αγοράζει σήμερα στην Ελλάδα, επωφελείται από τα προβλήματα του παρελθόντος. Η 8ετής ύφεση άφησε τα ίχνη της στην ελληνική αγορά ακινήτων. Σύμφωνα με υπολογισμούς της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), το χρονικό διάστημα 2009-2017 οι τιμές έπεσαν κατά μέσο όρο κατά 42%. Σε τουριστικές περιοχές η μείωση ήταν μικρότερη και κυμάνθηκε στο 38% περίπου.
» Την ώρα που το 2017 συνεχίζονταν -έστω και με μικρότερη ένταση- η φθίνουσα πορεία όσον αφορά τις επαγγελματικές στέγες και τις κατοικίες, στα τουριστικά ακίνητα υπήρξε ήδη ανάκαμψη, η οποία συνεχίστηκε και φέτος» καταλήγει η Handelsblatt.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, η συλλογική ηγεσία είναι βαθιά αριστερή επιλογή» σημείωσε η Ρένα Δούρου
«Ε, δεν μπορεί ο Τσίπρας να προσπαθεί να βγάλει ολόκληρο τον λαό ότι πάσχει από αμνησία» σχολίασε ο υπουργός Υγείας
«Η μόνη ρεαλιστική λύση στις εθνικές εκλογές είναι η αυτοδυναμία»
«Δεν υπάρχει μαγική λύση» για την ενέργεια, το μήνυμα Φον ντερ Λάιεν
Τι θα είχε συμβεί αν εκείνη την Κυριακή η Ιστορία είχε γραφεί διαφορετικά;
Ο αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν τα έργα και το μήνυμα Χαρδαλιά
Ο Αλέξης Τσίπρας αγνοεί για μια ακόμα φορά βασικά πράγματα
Σε ποιο ποσό «κλειδώνει» το μηνιαίο voucher για τρόφιμα - Τι δήλωσαν Μιχαηλίδου και Καφούνης
Ποιες αλλαγές εξετάζει το υπουργείο
Τι πρέπει να τσεκάρουν οι δικαιούχοι για να μην καθυστερήσει η πληρωμή
Όλες οι αλλαγές που έρχονται με το νομοσχέδιο
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.