- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Β. Κικίλιας για σιωπή Τσίπρα - Τζανακόπουλου - Γεροβασίλη σχετικά με το χτύπημα στο Κολωνάκι
«Ας μας εξηγήσει η πολιτική ηγεσία ποιος είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα θέματα τάξης και ασφάλειας»
«Ένα 24ωρο μετά το χτύπημα στον 'Αγιο Διονύσιο, βλέπω με μεγάλη απορία και έκπληξη ότι ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Τζανακόπουλος, ούτε η αρμόδια υπουργός, η κα Γεροβασίλη, αισθάνθηκαν την ανάγκη να κάνουν κάποια επίσημη δήλωση.
Η κυβέρνηση εκπροσωπείται θεσμικά από αυτούς τους τρεις, όχι από τον κ. Πολάκη» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας -όπως είπε- τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το κόμμα τους και η κυβέρνησή αυτό το χτύπημα.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο τομεάρχης 'Αμυνας της ΝΔ υπενθύμισε πως την περασμένη Κυριακή με άρθρο του στην «Καθημερινή» είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. «Αυτή τη στιγμή, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει μόνο ένας έμπειρος αξιωματικός! Όλοι οι άλλοι έχουν ξηλωθεί.
Ας μας εξηγήσει η πολιτική ηγεσία ποιος είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα θέματα τάξης και ασφάλειας. Δεν είναι θέματα κεντρώα, δεξιά ή αριστερά. Τέμνουν οριζόντια την ελληνική κοινωνία και μας απασχολούν όλους, γιατί όποιος θέλει να είναι ελεύθερος, δε μπορεί να φοβάται» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στα θέματα της εξωτερικής ασφάλειας, ο κ. Κικίλιας υποστήριξε πως πλέον τέμνονται με τα θέματα της εσωτερικής ασφάλειας και χαρακτήρισε εγκληματική την πολιτική του πρώτου εξαμήνου του 2015 στο προσφυγικό/μεταναστευτικό. «Πέρασαν 1 εκατ. άνθρωποι από τα σύνορά μας, χωρίς screening και έλεγχο. Είχαμε εμπόριο λευκής σαρκός, ισλαμική τρομοκρατία. Ο τρόπος με τον οποίο τα χειρίστηκε η κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δημιουργούν προβληματισμό.
Ελέγχουμε αποτελεσματικά ποιοι έχουν περάσει και βρίσκονται στη χώρα μας; Πώς ενεργούν και ποιες είναι οι στοχεύσεις τους; Ποιοι είναι στα εγκαταλειμμένα κτίρια των Εξαρχείων; Ο έλεγχος έχει χαθεί. Ανάπτυξη και ευημερία για τον τόπο δε γίνεται να υπάρξουν σε περιβάλλον ανασφάλειας» δήλωσε εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί.
«Θα κάναμε την ίδια συζήτηση αν σήμερα θρηνούσαμε ανθρώπινη ζωή; Το απεύχομαι ειλικρινά, αλλά αν κανείς δει την αλληλουχία των γεγονότων, δεν απέχουμε πολύ από εκεί. Και τότε εκ των υστέρων θα ψάχνουμε να βρούμε ποιος έχει την ευθύνη και θα πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον. Δεν υπάρχει πρόληψη και αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Η κυβέρνηση αισθάνεται ιδεολογικά αδύναμη και δεν μπορεί να ελέγξει την μήτρα του 2,5% της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, από την οποία προέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πολύ κοντά με τα Εξάρχεια και την αναρχία. Δεν είναι ψέμα ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεταν ως μάρτυρες υπεράσπισης για τη 17 Νοέμβρη, ότι ήταν μόνιμα κάτω από τη ΓΑΔΑ, όταν συλλαμβάνονταν άνθρωποι του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Υπάρχει ανοχή, όπως ανοχή υπάρχει και στο Ρουβίκωνα. Αυτός που διοικεί έχει την ευθύνη όλης της χώρας, όλων των πολιτών. Δε μπορεί να κοιτάει ούτε αριστερά, ούτε δεξιά. Η κυβέρνηση δημιουργεί την εντύπωση δια της ταξικής φρασεολογίας που χρησιμοποιεί ότι κοιτά ένα μόνο κομμάτι της χώρας και αδιαφορεί για τα θέματα τάξης και ασφάλειας» είπε ο τομεάρχης 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.