- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Παυλόπουλος-Γιούνκερ: Υπό προϋποθέσεις η ένταξη των χωρών των Δ. Βαλκανίων στην ΕΕ
«Δεν θέλουμε να εισάγουμε την αστάθεια»
Υπέρ της ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, υπό προϋποθέσεις, τάχθηκαν τόσο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στις Βρυξέλλες.
«Είμαι υπέρ της ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ. Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι που θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη» ανέφερε ο κ. Γιούνκερ, τονίζοντας ότι πριν ξεκινήσει η ενταξιακή διαδικασία αυτών των χωρών θα πρέπει προηγουμένως να έχουν επιλυθεί όλες οι διαμάχες και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν συνοριακές διαφορές. «Θέλουμε να εξάγουμε τη σταθερότητα των χωρών της ΕΕ στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Δεν θέλουμε να εισάγουμε την αστάθεια» σημείωσε.
Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι η Ευρώπη είναι ανοιχτή στους ευρωπαϊκούς λαούς των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, όμως η συμμετοχή στην ευρωπαϊκή οικογένεια έχει κανόνες. «Δεν μπορεί μία χώρα να γίνει μέλος της ΕΕ αν δεν λύσει προηγουμένως τις διαφορές που έχει με άλλα κράτη και ιδίως με τα κράτη μέλη της ΕΕ. Αυτό πρέπει να γίνει με γνώμονα την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ αν δεν σέβεται στο ακέραιο το ευρωπαϊκό δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, μέρος του οποίου είναι το διεθνές δίκαιο. «Ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι λέμε "ανοιχτές οι θύρες της Ευρώπης", αλλά απαιτεί από τον καθένα να έχει επιλύσει τις όποιες διαφορές του, σεβόμενος -εκτός από την ιστορία- το διεθνές δίκαιο» πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.