- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το υπουργείο παιδείας «διορθώνει» τον Γαβρόγλου για τις Πανελλαδικές
Η προσθήκη στα λεγόμενα του υπουργού, που άλλαξε το νόημά τους
«Να καταφέρουμε να έχουμε ένα σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα δίνει τη δυνατότητα να εισάγεται κανείς με μόνο το απολυτήριο» είπε ο Κώστας Γαβρόγλου στη Βουλή, αλλά στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας οι δηλώσεις διαφοροποιήθηκαν ελαφρώς.
Κάνοντας λόγο για αναβάθμιση του απολυτηρίου του Λυκείου, ο κ. Γαβρόγλου προανήγγειλε στη Βουλή κατά λέξη ότι θα ιδρυθεί ένα «σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα δίνει τη δυνατότητα να εισάγεται κανείς με μόνο το απολυτήριο».
Ωστόσο, στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, χρησιμοποιήθηκε προστέθηκε ο σύνδεσμος «και» για να περάσει η εικόνα ότι ο Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε πως το νέο σύστημα για την πρόσβαση στα πανεπιστήμια θα επιτρέπει στους μαθητές να συνεχίζουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όχι μόνο μέσω των εξετάσεων αλλά και με μόνο το απολυτήριο. Ίσως για να καλύπτει η προαναγγελία όλα τα γούστα.
Για του λόγου το αληθές, δείτε το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας:
Κι εδώ διαβάστε κατά λέξη από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής την ομιλία του Κώστα Γαβρόγλου.
«Όπως καλά γνωρίζετε, είμαστε πολύ κοντά στο να νομοθετηθεί η Γ΄ Λυκείου. Η Γ΄ Λυκείου, όπως ξέρετε, στη χώρα μας είναι μια τάξη σχεδόν φάντασμα. Είμαστε μια χώρα χωρίς Γ΄ Λυκείου, για το οποίο έχει ευθύνη η κοινωνία στο σύνολο και όχι οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πασχίζουν να μπορέσουν να της δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο. Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το απολυτήριο του Λυκείου, να έχουμε πολύ λιγότερα μαθήματα με περισσότερες ώρες και να καταφέρουμε να έχουμε ένα σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα δίνει τη δυνατότητα να εισάγεται κανείς με μόνο το απολυτήριο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις
«Έμαθες τι σημαίνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος για σένα;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι
Αντικαθιστά την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μετά την αποπομπή της
Πώς η κρατική αρωγή μπορεί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ασφάλιση κατοικιών, σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά
Έργο εθνικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του κόστους
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.