Πολιτικη & Οικονομια

Παναγιώτης Ρήγας: Οκτώβριο εκλογές όλοι μαζί

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει φόβος πρόωρης παραίτησης του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
rigas.jpg
© eurokinissi

«Οκτώβριο εκλογές όλοι μαζί», ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Παναγιώτη Ρήγα, στη δήλωσή του προς την ΕΡΤ 3, για το αν υπάρχει φόβος πρόωρης παραίτησης του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από τη συμφωνία των Πρεσπών. «Είναι προς όφελος όλων και κυρίως προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών και τις τριβές που υπάρχουν, ο κ. Ρήγας αρχικά υπενθύμισε ότι «όταν έγινε αυτή η κυβερνητική συμμαχία είχαμε ένα πολύ μεγάλο στόχο, τον οποίο τον εκτελέσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με εντιμότητα και από τη μεριά τη δική μας και από τη μεριά των ΑΝΕΛ, που ήταν να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και την επιτροπεία. Αυτός ο στόχος επετεύχθη».

«Με τους ΑΝΕΛ έχουμε ιδεολογικές διαφορετικές και διαφορετικές αφετηρίες που δεν τις κρύψαμε», επανέλαβε . «Εμείς λοιπόν εντάσσουμε και το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών μέσα στη στρατηγική αντίληψη, που λέει οικονομική ανάπτυξη της περιοχής της Μακεδονίας και ταυτόχρονα εμπέδωση της ασφάλειας στη ταραγμένη περιοχή των Βαλκανίων. Αυτή η στάση μας είναι συνεπής και διαχρονική και είναι απέναντι σε μια αντίληψη που είχαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Σχολίασε δε ότι «όλα αυτά που εκ του περισσού ακούγονται, νομίζω ότι προσβάλουν αυτούς που τα εκστομίζουν γιατί και σήμερα το πρωί άκουσα περί «μειοδοσίας». Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι περισσότερο πατριώτης από κανέναν, όμως είναι άλλο πράγμα να μπαίνεις σε μια ρητορεία εθνικιστική και να προτρέπεις σε αντιλήψεις ακροδεξιές - μιλάω για τη ΝΔ - και κυρίως να έχεις την εντύπωση ότι ο πατριωτισμός είναι κάτι άλλο από την υπεράσπιση της πατρίδας, που περιλαμβάνει και όλα τα στοιχεία της ανάπτυξης, της ευημερίας και της ασφάλειας».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις παρερμηνείες της συμφωνίας από την πλευρά των ΠΓΔΜ ο κ. Ρήγας εκτίμησε ότι «ήταν αυστηρό το μήνυμα ότι δεν μπορεί να παίζει κανείς με την ίδια την συμφωνία . Η συμφωνία περιλαμβάνει συγκεκριμένα πράγματα, είναι όλα σαφή και σαφείς είναι οι δεσμεύσεις. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει ή να αποκρύπτει το πραγματικό περιεχόμενο της συμφωνίας.. Καταφέρνουμε, οι δύο κυβερνήσεις, να φύγουμε από μια μακρά περίοδο εθνικιστικών αντιλήψεων που δυσκόλευε την ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή».

Τέλος για την ομιλία του πρωθυπουργού επισήμανε ότι «είναι μια ομιλία που έχει να κάνει με όλα αυτά που πετύχαμε με την υποστήριξη του ελληνικού λαού. Είμαστε η κυβέρνηση, που με μια δύσκολη συμφωνία κατάφερε να είναι η μακροβιότερη στην περίοδο της κρίσης και θα ολοκληρώσει τη θητείας της».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ