- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαβρόγλου αδειάζει Ιερώνυμο για συνταγματική κατοχύρωση μισθοδοσίας κλήρου από το Δημόσιο
«Η όποια συμφωνία θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή»
Τη δυσκολία να υπάρξει συμφωνία μεταξύ πολιτείας και της επιτροπής που θα συγκροτήσει η Εκκλησία της Ελλάδος, για να υπάρξει συμφωνία για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής υπηρεσίας και της μισθοδοσίας των κληρικών, απέδειξε ο υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, αδειάζοντας ουσιαστικά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του με τον ΙΣΚΕ.
Ο κ. Γαβρόγλου, μιλώντας στο orthodoxia.info, ξεκαθάρισε πως η πρόταση για συνταγματική διασφάλιση της συμφωνίας «δεν είναι στο τραπέζι» σημειώνοντας πως «κάτι τέτοιο θα ενισχύσει τους φόβους και την έλλειψη εμπιστοσύνης που έχει ο κόσμος στο δημόσιο» αλλά και πως «δεν μπορούν όλα να εξασφαλίζονται στο Σύνταγμα» υπεραμύνθηκε της πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης η οποία εντάσσεται όπως υποστήριξε στην γενικότερη στρατηγική της ενίσχυσης των διακριτών ρόλων.
Υπενθυμίζεται πως το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του ΙΣΚΕ, παρέδωσε υπόμνημα στο οποίο κάνει ξεκάθαρο πως στόχος του είναι η συνταγματική κατοχύρωση της μισθοδοσίας, κάτι το οποίο όμως όπως φαίνεται η κυβέρνηση δεν συζητά.
Στη συνάντηση με τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος είχε νωρίτερα σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με αντικείμενο τη συμφωνία που θέλει να συνάψει η Εκκλησία με την κυβέρνηση. Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τις προσπάθειές του για αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και υπογράμμισε ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ιερέων. Για να καθησυχάσει τους κληρικούς, ο κκ Ιερώνυμος επισήμανε πως δεν θα προχωρήσει οιαδήποτε συμφωνία χωρίς την έγκριση και τη σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας. ΟΑρχιεπίσκοπος τόνισε στους ιερείς ότι τα δικαιώματά τους θα είναι πλήρως διασφαλισμένα και όλα αυτά θα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα 59 χρόνια από το πραξικόπημα
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Πότε μπαίνουν σε ιδιωτικό τομέα και Δημόσιο
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Αναλυτικός πίνακας με τα μόρια ανά κατηγορία
Η σκανδαλολογία είναι βούτυρο στο ψωμί ενός άφρονος κλάσματος του πολιτικού μας συστήματος που είναι φτιαγμένο για να την εκμεταλλεύεται.
Προσυνέδριο ΝΔ στο Ηράκλειο - Έμφαση σε 12μηνο τουρισμό, τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη νησιών
Στο επίκεντρο άμυνα, οικονομία και πολιτισμός, με νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία
«Με έχουν ελέγξει οι πάντες, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.