- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Καμμένος: Θα στηρίξω την συμφωνία για Τσίπρα-Ιερώνυμου μόνο αν συμφωνήσει η Ιεραρχία
«Πρέπει συνταγματικά να κατοχυρωθεί η μονιμότητα των ιερέων και η εξασφάλιση του μισθού από το Κράτος»
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.
Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι το κόμμα του θα συμφωνήσει με τις προτάσεις για τις αλλαγές στη σχέση Κράτους-Εκκλησίας μόνο εάν η ιεραρχία συμφωνήσει με αυτές στο σύνολό της.
Σε ανάρτηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στα social media, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι η συζήτηση για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου πρέπει να γίνει σεβόμενη απολύτως την άποψη της Εκκλησίας αλλά και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
«Η πάγια θέση μου ως αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι ότι θα ακούσουμε με προσοχή και θα συμφωνήσουμε μόνο εάν συμφωνήσει στο σύνολό της η ιεραρχία. Και η ιεραρχία συμπεριλαμβάνει και την Εκκλησία της Κρήτης. Συζητήσαμε και για το άρθρο 21 που αναφέρεται στην οικογένεια, που είναι ο θεσμός και το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας και πιστεύουμε ότι δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο να αλλαχθεί το συγκεκριμένο άρθρο», δήλωσε ο κ. Καμμένος.
Αναφερόμενος στο θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών τόνισε ότι «πρέπει συνταγματικά να κατοχυρωθεί η μονιμότητα των ιερέων και η εξασφάλιση του μισθού από το Κράτος».
«Αυτές είναι δύο προϋποθέσεις οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, για την οποία κανείς δεν έχει αντίρρηση, αφού θα αποφέρει έσοδα και στην Εκκλησία και στο Κράτος» κατέληξε ο κ. Καμμένος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.