- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε τώρα, ούτε μετά τις εκλογές
Ζήτησε εθνικές κάλπες πριν πάει η συμφωνία στη Βουλή
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να επικυρώσει και να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε τώρα, αλλά ούτε και μετά τις εκλογές.
Μιλώντας ενώπιον των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ για τις προτάσεις του κόμματός του για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εθνικές εκλογές πριν να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναλάβει την υποχρέωση να περάσει τη συμφωνία πριν τις εκλογές με πρόσκαιρα ωφελήματα.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη μήνυση του Νίκου Κοτζιά χαρακτηρίζοντας «πρωτοφανές η δικαιοσύνη να ερευνά εκατέρωθεν κατηγορίες υπουργών». «Γιατί δεν δίνεται στη δημοσιότητα η επιστολή της παραίτησης Κοτζιά και τα πρακτικά του επίμαχου υπουργικού συμβουλίου όταν έχουν γίνει αντικείμενο δικαστικής έρευνας;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Στη συνέχεια υποστήριξε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τον Πάνο Καμμένο «γιατί υπάρχουν γραμμάτια εκατέρωθεν» επισημαίνοντας ότι ενώ περιμένουμε να έρθει προς κύρωση η συμφωνία για τα Σκόπια στην Βουλή και «να δούμε αν ο κ. Καμμένος θα φύγει από την πόρτα ή από το παράθυρο».
Μιλώντας για την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα υποχωρεί σε όλες τις κατατάξεις διεθνών οργανισμών προσθέτοντας ότι «κάποιοι εντός και εκτός Ελλάδος έχουν το θράσος να ισχυρίζονται τα πράγματα πάνε καλά είναι οι ίδιοι που ήθελαν να πανηγυρίσουν το τέλος του γ΄ Μνημονίου».
Επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει επιβάλει διαρκές μνημόνιο και πολυετή λιτότητα κάνοντας λόγο για παιχνίδι επιδομάτων από την κυβέρνηση για να δημιουργήσει δεσμεύσεις με ομάδες που η ίδια έχει οδηγήσει σε αυτή τη δυσχερή θέση.
Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική και για το περιβάλλον ανομίας κάνοντας ειδική αναφορά για τα πανεπιστήμια με την επισήμανση ότι «η κυβέρνηση ενθαρρύνει το περιβάλλον κατατρομοκράτησης φοιτητών και καθηγητών».
Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο, επίσης, για απόπειρα χειραγώγησης της δικαιοσύνης «ενώ η ίδια η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει ή να αναβάλει την εισαγγελική έρευνα για το Μάτι για να προστατευτεί και να προστατεύσει πρόσωπα στο χώρο της αυτοδιοίκησης που σχετίζονται μαζί της». Έκανε λόγο, δεγια «πογκρόμ πολιτικών διώξεων από ευτελισμένες εξεταστικές επιτροπές».
Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την υπόθεση του Θριάσιου αλλά και της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία έκανε λόγο για «κυβέρνηση Σκανδάλων οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αυτό το συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο κάθε μέρα οι Έλληνες».
«Όσο πλησιάζει το τέλος του τόσο θα μαθαίνουμε και περισσότερα για τις σκοτεινές συναλλαγές τους» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Στο πλαίσιο αυτό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να δραπετεύσει κάνοντας το Σύνταγμα «εργαλείο αποπροσανατολισμού». «Ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε ξαφνικά τη συνταγματική αναθεώρηση εν μέσω του ηθικού και πολιτικού ναυαγίου της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση πάει να δρομολογήσει τσάτρα-πάτρα μια συνταγματική αναθεώρηση της τελευταίας στιγμής για να αποτρέψει κάθε μεγάλη θεσμική αλλαγή».
«Δεν θέλουν η Ελλάδα να πάει μπροστά ούτε να μείνει στάσιμη αλλά να την πάνε πίσω όπως έκαναν στην οικονομία, την παιδεία, την ασφάλεια, παντού» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε επικίνδυνη διάταξη την πρόταση για δημοψηφίσματα με λαϊκή πρωτοβουλία, ατελέσφορη την πρόταση για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με συνεχείς εκλογικές διαδικασίες και διαλυτική την πρόταση για μόνιμο εκλογικό σύστημα απλής αναγολικής που οδηγεί, όπως είπε, σε μόνιμη ακυβερνησία».
«Δεν θα επιτρέψουμε συριζοποίηση του Συντάγματος» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.