Πολιτικη & Οικονομια

Η Κωνσταντοπούλου έστειλε εξώδικο στον Βούτση

Για τις γερμανικές αποζημιώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4548433.jpg
©EPA/MOTIONTEAM/KOSTAS VILLA

Νέο εξώδικο για τις γερμανικές αποζημιώσεις, αυτήν τη φορά στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, απέστειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Είχαν προηγηθεί οι εξώδικες διαμαρτυρίες της πρώην προέδρου της Βουλής προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως έχει προαναγγείλει, θα ακολουθήσουν εξώδικα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον υπουργό Εξωτερικών, τον υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ).

Αναλυτικά:

Όπως δεσμευθήκαμε, πράττουμε. Kαι συνεχίζουμε. Η Πλεύση Ελευθερίας, με την πρωτοβουλία «Δικαιοσύνη για Όλους», συνεχίζει τις ενέργειες για την διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, για τις θηριωδίες του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ύψους τουλάχιστον 341 δισεκατομμυρίων ευρώ. Την Παρασκευή 26/10/2018 επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση το τρίτο κατά σειρά εξώδικο για τη μη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου,

Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, τον Διαμαντή Καραναστάση, Υπεύθυνο Στρατηγικής και Επικοινωνίας της Πλεύσης Ελευθερίας, τον Καθηγητή Στράτο Γεωργούλα και την «Δικαιοσύνη για Όλους».

Σε συνέχεια των εξωδίκων προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προς τον Πρωθυπουργό, και με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο πληρεξούσιο δικηγόρο μας, καλούμε τον Πρόεδρο της Βουλής να προβεί μέχρι την 30/10/2018 στην εισαγωγή στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής της συζήτησης και ψήφισης του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για τις Γερμανικές Οφειλές ως ελάχιστη οφειλόμενη κοινοβουλευτική ενέργεια διεκδίκησης, 78 χρόνια μετά το μεγάλο ΟΧΙ του λαού μας στο Ναζισμό, την Εισβολή, την Επιβολή. Θα ακολουθήσουν εξώδικα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Οι υπαίτιες πράξεις και παραλείψεις που υποσκάπτουν τα δικαιώματα των Ελλήνων και το μέλλον της χώρας έχουν συνέπειες. Και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ