- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαβρόγλου για Μπαμπινιώτη: Δεν βοηθάει τη δημοκρατία
Αναφέρθηκε στο αίτημα να κλείσουν τα πανεπιστήμια
«Το αίτημα να κλείσουν όλα τα πανεπιστήμια, αυτή τη στιγμή, δεν βοηθάει τη δημοκρατία» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του πρώην πρύτανη, Γιώργου Μπαμπινιώτη, για γενική προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πανεπιστημίων και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να γενικεύεται η συζήτηση για ζητήματα που έχουν συγκεκριμένα ΑΕΙ.
«Το αίτημα να κλείσουν όλα τα Πανεπιστήμια, αυτή τη στιγμή, δεν βοηθάει ούτε τη δημοκρατία αλλά ούτε και μία δημοκρατική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολύ συγκεκριμένα Πανεπιστήμια, γιατί ας μην τα γενικεύουμε όλα. Κι αυτό αν θέλετε είναι η κριτική μου στον κύριο Μπαμπινιώτη και η κριτική μου στον κύριο Μητσοτάκη. Ότι θέλουν να προβάλουν μία χώρα όπου τα Πανεπιστήμιά της είναι ρημαδιό», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο κ. Μπαμπινιώτης «έχει ελλιπή ενημέρωση» και σχολίασε ότι «ο χρονικός συνδυασμός το να γίνεται αυτό μία μέρα μετά το κάλεσμα του κ. Μητσοτάκη να γίνουν όλα τα Ιδρύματα αστυνομοκρατούμενα δεν βοηθάει κανέναν».
Ακόμη, υπογράμμισε ότι «πρέπει κανείς να σέβεται και την ιστορία του -όλοι μας, όχι μόνο ο κ. Μπαμπινιώτης- και να υπάρχει μία στοιχειώδης συνέπεια» και αναφέρθηκε σε δύο περιστατικά κατά το διάστημα που ο κ. Μπαμπινιώτης ήταν υπουργός Παιδείας: «Ήταν υπουργός Παιδείας όταν έγιναν δυο συγκλονιστικά πράγματα σε αυτόν τον τόπο. Πρώτον το "κούρεμα των ομολόγων". Τα πανεπιστήμια από 120 εκατ. αποθεματικά που είχαν, έπεσαν στα 33 εκατ. Ήρθαν τότε, όλοι οι πρυτάνεις στον κ. Μπαμπινιώτη και του ζήτησαν μία μέρα να κλείσει το πανεπιστήμιο για συμβολικούς λόγους και ο κ. Μπαμπινιώτης αρνήθηκε. Το άλλο είναι όταν ο κ. Μητσοτάκης έβγαλε σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενους διοικητικούς και στα πανεπιστήμια. Και τότε ζητήθηκε για λόγους συμβολικούς να κλείσουν τα πανεπιστήμια και ο κύριος Μπαμπινιώτης πάλι αρνήθηκε» σχολίασε.
Σημειώνεται, ότι σε άρθρο του στο protagon, ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών πρότεινε τη γενική προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των πανεπιστημίων μέχρι να ληφθούν αποφάσεις από την Πολιτεία και να εφαρμοσθούν μέτρα από τους αρμοδίους. «Η Πολιτεία για ιδεοληπτικούς και προεκλογικούς λόγους κωφεύει και τα αρμόδια υπουργεία (Παιδείας και Προστασίας τού Πολίτη) ''νίπτουν τας χείρας'' αφήνοντας τις πρακτικά ανήμπορες και νομικά αναρμόδιες πανεπιστημιακές αρχές να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά» υπογράμμισε στο άρθρο του χαρακτηριστικά ο κ. Μπαμπινιώτης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι έχουν έκπτωση έως 50%, για ποιους ιδιοκτήτες ο φόρος είναι μηδενικός
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης
Εθνοπατριωτικό λεξιλόγιο, περιστέρια της ειρήνης, καταγγελία των γερακιών του Τελ Αβίβ — ποτέ της Τεχεράνης
Τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών βάζει νέα ρύθμιση της Σοφίας Ζαχαράκη - Ποιους αφορά η διαδικασία
Ο οίκος επιβεβαιώνει το αξιόχρεο αναγνωρίζοντας μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και συνεχή αποκλιμάκωση του χρέους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.