- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Η πρωτοτυπία της δίδυμης υποψηφιότητας Βούγια - Νυφούδη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης
Γιατί έχει μεγάλο ενδιαφέρον
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το πείραμα της δίδυμης υποψηφιότητας του Σπύρου Βούγια και Νίκου Νυφούδη, για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Απαλλαγμένο από την εγωιστικότητα του ατομισμού, της προσωποκεντρικής αυθεντίας, του μονοδιάστατου ηγέτη. Αντίθετα αντιμετωπίζει την πολυπλοκότητα των προβλημάτων εξ’ αρχής συνθετικά, συνενώνει την εμπειρία με την ανανέωση, ανοίγει προκαταβολικά τον δρόμο της συνεργασίας και της συνεννόησης που θα χρειαστούν τα νέα δημοτικά συμβούλια που θα προκύψουν στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Αν αυτό το συμβολικό ύφος της συνδημιουργικής αφετηρίας διαπεράσει την όλη προσπάθεια του συνδυασμού, θα εγκαινιαστεί ίσως για πρώτη φορά στην τοπική αυτοδιοίκηση ένα πιο ευρωπαϊκό, αδιαμεσολάβητοκαι ανοιχτό πολιτικό ήθος που τόσο λείπει, από την πεπατημένη της ξεπερασμένης αρχηγικότητας και των προαποφασισμένων κομματικών χρισμάτων.
Το προγραμματικό περιεχόμενο συνέχεια πολλών πρωτοπόρων θέσεων που πρωτοδιατυπώθηκαν απο το 1998, και που ενισχύονται από τις σύγχρονες τάσεις των «έξυπνων πόλεων» και της διαδικτυακής τεχνολογικής προόδου των τελευταίων ετών. Αναδιανομή δημόσιου χώρου, βιώσιμη κινητικότητα, ψηφιακή καινοτομία, κοινωνική συνοχή, πολιτισμός της πρωτοπορίας. Πόλη πράσινη και έξυπνη, πόλη φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή. Ατζέντα που μπορεί να συνενώσει τρεις γενιές ανθρώπων της πόλης, σε ένα φάσμα από την ευρωπαϊκή αριστερά, την κεντροαριστερά, το ριζοσπαστικό κέντρο, την φιλελεύθερη δεξιά, ενσωματώνοντας την σύγχρονη εκδοχή της οικολογίας,της κλιματικής αλλαγής και της πράσινης ανάπτυξης σε μία βάση πραγματιστική και όχι ουτοπική.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Οδηγός της νέας δράσης ΕΣΠΑ για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με υψηλές επιδοτήσεις
Το Σάββατο η κηδεία του
Η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Tι είπε για τις διαδηλώσεις στη Γαλλία
Τι δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την απομάκρυνση Γκιλφόιλ
«Προσδοκία μου είναι η Ελλάδα να μπορεί πια να εξάγει τεχνογνωσία» τόνισε ο πρωθυπουργός
Το πρόγραμμα μετατρέπεται σε μόνιμη πολιτική του κράτους
«Υπάρχουν αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά έχουν μειωθεί» σημειώνει
Όταν ένα χρόνιο πρόβλημα της Αθήνας γίνεται ξαφνικά κυβερνητική προτεραιότητα
«Η ΝΔ δεν είναι σε αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και η αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Από την κλοπή στοιχείων καρτών έως τη διακοπή λειτουργίας επιχειρήσεων, ο ψηφιακός κίνδυνος κλιμακώνεται
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στην Κεφαλονιά για τις εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου του νησιού
Μέσω ειδικής πλατφόρμας, τα σχολεία θα μπορούν να συμμετέχουν και να καταθέτουν τα θέματα που θέλουν να συζητήσουν
Σκληρή ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού
Νέο εθνικό πρότυπο κέντρο για την άνοια στο Περιστέρι
Παρέμβαση της υπουργού στο Συμβούλιο EPSCO που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.