Κικίλιας: Με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζούμε εποχές εθνικού διασυρμού
Για ανεπανόρθωτη ζημιά στα εθνικά συμφέροντα αλλά και στο κύρος της Πατρίδας κάνει λόγο ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ
Για ανεπανόρθωτη ζημιά στα εθνικά συμφέροντα αλλά και στο κύρος της Πατρίδας κάνει λόγο ο Βασίλης Κικίλιας σχολιάζοντας την παρουσίαση από τον Πάνο Καμμένο ενός νέου σχεδίου για το Σκοπιανό στην Ουάσιγκτον και την απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου.
Σε συνέντευξή του στην RealNews ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τονίζει πως ζούμε εποχές εθνικού διασυρμού προσθέτοντας ότι παρατηρεί με λύπη του πως κινδυνεύουμε να παραδοθούμε στη χλεύη, όταν στα σημαντικότερα θέματα της εξωτερικής πολιτικής ο κάθε υπουργός της κυβέρνησης δηλώνει «ό,τι θέλει», εξυπηρετώντας μικροπολιτικούς στόχους. «Είναι εμφανές ότι ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να ελέγξει τους υπουργούς του, κάτι που επιβεβαιώθηκε πλήρως στην επίσκεψη του κ. Καμμένου στην Ουάσιγκτον. Η ζημιά που γίνεται στα εθνικά συμφέροντα, αλλά και στο κύρος της Πατρίδας, είναι ανεπανόρθωτη» λέει χαρακτηριστικά.
Επαναλαμβάνοντας πως η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κικίλιας διευκρινίζει πως το κόμμα του υποστηρίζει την ένταξη των γειτόνων μας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από μια νέα διαπραγμάτευση που, πάνω από όλα, θα θωρακίζει τα εθνικά μας συμφέροντα και θα δημιουργεί συνθήκες σταθερότητας στα Βαλκάνια.
Αναφορικά με τα θέματα της οικονομίας, ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ δηλώνει πως η ελληνική οικονομία είναι όμηρος της ανικανότητας και των ιδεοληψιών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μιας κυβέρνησης που, όπως λέει, υπερφορολόγησε αγρίως τους πάντες, διέλυσε συνειδητά τη μεσαία τάξη, έβαλε λουκέτα σε χιλιάδες καταστήματα, εξόντωσε τους ελεύθερους επαγγελματίες. "Όσο μένει στην καρέκλα της εξουσίας, η οικονομία θα σέρνεται. Ο κ. Τσίπρας που εμφανίστηκε σαν «το νέο και άφθαρτο», αποκαλύφθηκε ως το «χειρότερο παλιό». Οι Έλληνες δεν τον εμπιστεύονται πλέον" τονίζει.
Απαντώντας σε ερώτηση για το Προσφυγικό, ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως το 2014 που ο ίδιος είχε την ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αρμοδιότητες στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, η κυβέρνηση έκανε εμφανώς κάτι διαφορετικό και αποτελεσματικό. «Φυλάξαμε τα θαλάσσια σύνορα, διαχωρίσαμε πρόσφυγες από παράνομους μετανάστες, λειτουργήσαμε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, εμπεδώσαμε το αίσθημα ασφάλειας στα νησιά και στις πόλεις από παραβατικές συμπεριφορές, στηρίξαμε τον τουρισμό. Και όλα αυτά παρά την ασφυκτική πίεση της Τουρκίας και τις μαζικές ροές μεταναστών. Αυτά θα πράξει και η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Αναφέροντας συγκεκριμένες καταγγελίες για κακοδιαχείριση στην διαχείριση των κονδυλίων ο βουλευτής της ΝΔ τονίζει μάλιστα πως «σε καιρούς που ο Έλληνας ασφυκτιά, είναι υποχρέωση μας, ως αξιωματική αντιπολίτευση να ελέγξουμε την κυβέρνηση και να εντοπίσουμε που διοχετεύτηκαν τα 1,6 δισ. ευρώ που πήραν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το μεταναστευτικό/προσφυγικό».
Σχολιάζοντας δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών πως ο Αντώνης Σαμαράς δίνει τη γραμμή στη ΝΔ ο κ. Κικίλιας τονίζει πως ο κ. Σαμαράς είναι στη πρώτη γραμμή της μάχης και η Νέα Δημοκρατία, ενωμένη όσο ποτέ. «Προφανώς οι πολύ καλές σχέσεις που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πρώην προέδρους, ενοχλούν. Η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να διχάσει την παράταξή μας, θα πέσει στο κενό» λέει χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.