- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανεύθυνη και αήθη τακτική «να βαφτίζει "σκάνδαλα" υποθέσεις που βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο εισαγγελικής διερεύνησης, προδικάζοντας το αποτέλεσμα της ανακριτικής διαδικασίας, πριν καν αυτή ξεκινήσει και αποδίδοντας ευθύνες επιλεκτικά και κατά το δοκούν», καταλογίζει στη ΝΔ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.
«Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο ερευνώμενες υποθέσεις οφείλονται σε καταγγελίες που κατατέθηκαν μόλις τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ δηλαδή ο υπογράφων ήταν ήδη πρόεδρος του ΔΣ της Αττικό Μετρό ΑΕ, τη στιγμή κατά την οποία αναφέρονται σε γεγονότα που συνέβησαν προ ετών στο ΑΠΘ. Δεν είναι ακόμη τυχαίο ότι στην πρώτη ερευνώμενη υπόθεση, η αγορά του επίμαχου κτιρίου ερευνών πραγματοποιήθηκε όχι κατά τη δική μου, αλλά κατά τη διάρκεια της επόμενης πρυτανικής αρχής. Όπως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στη δεύτερη ερευνώμενη υπόθεση, η απαλλοτρίωση τμήματος του αγροκτήματος του ΑΠΘ και η εκταμίευση του επίμαχου ποσού, συντελέστηκαν δύο θητείες πριν από την δική μου» αναφέρει ο κ. Μυλόπουλος στην ανακοίνωσή του.
Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνει πως «και στις δύο περιπτώσεις, κατά τραγική σύμπτωση, σύμφωνα με τη ΝΔ και τα φιλικά της ΜΜΕ, ως αποκλειστικός υπεύθυνος, μεταξύ των πολλών εξεταζόμενων, κατονομάζεται ο υπογράφων», και προσθέτει πως «είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που η ΝΔ καλύπτει και προφυλάσσει τα… δικά της παιδιά».
«Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η ΝΔ και τα φιλικά της ΜΜΕ "ασχολούνται" μαζί μου, ενοχοποιώντας με για κατασκευασμένες υποθέσεις και αποδίδοντάς μου ανύπαρκτες ευθύνες» παρατηρεί περαιτέρω και συμπληρώνει: «Όπως συνέβη σε όλες τις περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της πρυτανικής μου θητείας, που προσπάθησαν και πάλι να με ενοχοποιήσουν κατά ψευδή και συκοφαντικό τρόπο, έτσι και τώρα η δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της και η αλήθεια θα λάμψει. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».
Καταληκτικά, αναφέρει πως «όσοι πολιτεύονται με λάσπη και συκοφαντίες, σπιλώνοντας αθώους και καταστρέφοντας υπολήψεις προκειμένου να υπηρετήσουν τις πολιτικές τους επιδιώξεις, θα πάρουν από τον ελληνικό λαό την απάντηση που τους αξίζει».
Η ανακοίνωση του κ. Μυλόπουλου κλείνει με υστερόγραφο στο οποίο ενημερώνει υπεύθυνα τη ΝΔ, όπως λέει χαρακτηριστικά, «ότι το έργο του Μετρό της Θεσσαλονίκης, που είχε σταματήσει επί των ημερών που εκείνη βρίσκονταν στην κυβέρνηση, καταγράφει τα τελευταία 2,5 χρόνια εντυπωσιακή πρόοδο και "βλέπει", για πρώτη φορά στην ιστορία του, ορίζοντα ολοκλήρωσης».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.