- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσθένης Ταμπάκος: Θέλω όλα τα παιδιά να περάσουν από το σχολείο του αθλητισμού
Συμμετέχει στην καμπάνια του Ποταμιού
«Θέλω όλα τα παιδιά να περάσουν από το σχολείο του αθλητισμού», λέει ο Ολυμπιονίκης, Δημοσθένης Ταμπάκος συμμετέχοντας στην καμπάνια #thelopotami.
«Ένα παιδί, ξεκινάει να παίζει πολύ καιρό πριν μάθει να μιλάει. Το παιχνίδι είναι στη φύση του παιδιού. Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν να βασίζονται στους φίλους τους, να εξασκούν τις δεξιότητες τους και να αναπτύσσουν μηχανισμούς για να αντιμετωπίσουν μικρές και μεγάλες δυσκολίες», αναφέρει.
«Το “σχολείο” του αθλητισμού» λέει ο ολυμπιονίκης Δημοσθένης Ταμπάκος «είναι ουσιώδες για όλα τα παιδιά καθώς διδάσκει μέσα από το παιχνίδι». Και εξηγεί: «Ο αθλητισμός για τα παιδιά μπορεί να είναι ένα παιχνίδι που ανυψώνεται πέρα από τη νίκη και την ήττα, υπερβαίνει τη σοβαρότητα, είναι γεμάτο με χαμόγελα, με ευχαρίστηση και εσωτερική ικανοποίηση. Ένα παιχνίδι που μπορεί ενισχύει το συναίσθημα της χαράς, της διασκέδασης, της πειθαρχίας, της συνεργασίας και της ενότητας και να συντελείται η ενίσχυση των κινήτρων αυτοέκφρασης καθώς και των κινήτρων αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης των παιδιών».
Σύμφωνα με διεθνείς επιστημονικές έρευνες, η έλλειψη παιχνιδιού και αθλητικών δραστηριοτήτων συνδέεται με ανεπιθύμητες συμπεριφορές. Τα «ενεργά» παιδιά είναι πιο πιθανό να πετύχουν στη ζωή τους και έχουν λιγότερες πιθανότητες να ακολουθήσουν παραβατικές συμπεριφορές. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες, στις οικογένειες όπου υπάρχει παιχνίδι και άθληση των παιδιών μειώνεται το κόστος υγειονομικής περίθαλψης.
Όπως επισημαίνει ο χρυσός ολυμπιονίκης στους κρίκους: «Το να περάσουν όλα τα παιδιά από το “σχολείο” του αθλητισμού είναι μια επένδυση ζωτικής σημασίας για την κοινωνία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής καταγγέλλει ότι διαγράφηκε επειδή «είπε την αλήθεια» για την ηγεσία
Ενισχύεται η ΝΔ, άνοδος και του ΠΑΣΟΚ, σταθερή η Πλεύση, καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυξάνεται η δυσπιστία
Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα του πολέμου μετά από αμερικανοισραηλινό βομβαρδισμό
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τον βουλευτή Αρκαδίας ότι υπονομεύει το κόμμα και αποφεύγει την κριτική στην κυβέρνηση
Στο Μαξίμου η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν, με το επίκεντρο στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και δεξιότητες
«Οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία παραμένουν θετικές», τόνισε ο Διοικητής της ΤτΕ
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Ο Δημήτρης Μέλισσας, Καθηγητής ΕΜΠ, γράφει για την προστασία του περιβάλλοντος, τον χωροταξικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην εποχή της κλιματικής κρίσης.
«Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν παραταθεί η κρίση στο Ιράν» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η ανακοίνωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η Βουλγαρία δεν είναι απλά μια φίλη χώρα, αλλά ένας εταίρος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
«Αν χρειαστεί, έχουμε το οπλοστάσιο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Στόχος να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα
Περιμένουν για πάνω από δύο χρόνια την απόφαση έκδοσης
Παρεμβάσεις για την κυκλοφορία, την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση
«Δεν εκχωρούνται έτσι τα κυριαρχικά δικαιώματα» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
Η απάντηση σε όσα είχε πει νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός στη Βουλή
Η αναφορά στο Δόγμα «όπου φυσάει ο άνεμος»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.