Πολιτικη & Οικονομια

Bild: «Οι Έλληνες θέλουν να σερβίρουν λογαριασμό 376 δισ. ευρώ στον Σταϊνμάγερ»

Για τις πολεμικές αποζημιώσεις - Στην Αθήνα αύριο ο πρόεδρος της Γερμανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17839897.jpg
© EPA/SIMELA PANTZARTZI

Δημοσίευμα της γερμανικής Bild επικαλείται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εγείρει εκ νέου το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων με αφορμή την επίσκεψη αύριο, Πέμπτη, του προέδρου της Γερμανίας στην Αθήνα.  

«Θέλουν να σερβίρουν τον λογαριασμό στον Σταϊνμάγερ την Πέμπτη», γράφει το γερμανικό δημοσίευμα στον υπότιτλο. Η Bild επικαλούμενη απόρρητη μελέτη επιτροπής της ελληνικής Βουλής, που έχει περιέλθει, όπως λέει, στην κατοχή της, αναφέρει ότι οι αξιώσεις της Αθήνας αγγίζουν συνολικά τα 376 δισ. ευρώ.

bild_56.jpg

Παραθέτει επίσης δηλώσεις του προέδρου της επιτροπής διεκδίκησης αποζημιώσεων της ελληνικής Βουλής, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, ο οποίος σημειώνει: «Το θέμα των γερμανικών πολιτικών αποζημιώσει θέτει με κάθε ευκαιρία ο Έλληνας πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος, δυστυχώς, έως τώρα μόνον σε εορταστικές εκδηλώσεις σε χωριά που βίωσαν τις ωμότητες των Ναζί. Πιστεύω ότι η επίσκεψη του Γερμανού προέδρου είναι μια καλή ευκαιρία, να αποσαφηνιστεί το θέμα αυτό όχι μόνον με δημόσιες δηλώσεις, αλλά και προσωπικά μεταξύ των δύο προέδρων. Η έκθεσή μας και το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων δεν βασίζονται στην κερδοσκοπία ή σε εκτιμήσεις, αλλά σε επίσημα έγγραφα. Και για μας δεν υπάρχει προθεσμία παραγραφής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ