- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ραγδαίες εξελίξεις στην Folli Follie: Παραιτήθηκαν οι δύο βασικοί μέτοχοι και ιδρυτές της
Εκτός οι Δημήτρης και Αικατερίνη Κουτσολιούτσου
Την παραίτηση των ιδρυτών, βασικών μετόχων και εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου Δημήτρη και Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, αποφάσισε το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie, ενώ την παραίτηση τους υπέβαλλαν από το Δ.Σ και την Επιτροπή Ελέγχου, ο δικηγόρος κ. Μ. Τσιμπρής καθώς και νομικός σύμβουλος κ. Ξένος.
Η μαραθώνια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ξεκίνησε στις 6 μ.μ. χθες και έληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα με την παραίτηση της Rothschild. Ο διεθνής οίκος είχε προσληφθεί ως βασικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της διοίκησης και των βασικών μετόχων της Folli Follie προκειμένου να «τρέξει» τη διαδικασία εξεύρεσης κεφαλαίων και στρατηγικών επενδυτών.
Μαζί με τη Rothschild, την παραίτησή τους έχουν υποβάλει ο νομικός σύμβουλος Allen & Overy με έδρα το Λονδίνο, αλλά και η ελληνική δικηγορική εταιρεία Μπερνίτσας, που είχαν αναλάβει τη νομική υποστήριξη του διεθνούς οίκου στο έργο της αναδιάρθρωσης.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας συζητήθηκε και το πόρισμα της Alvarez & Marshall, που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα που επικαλείται το newmoney, η έκταση της ζημιάς υπολογίζεται στα 290 εκατ. ευρώ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας κυμαίνονται μεταξύ 80-100 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, άγνωστο παραμένει το τι θα πράξει και η Ernst & Young, μέλη της οποίας βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις καθώς υπάρχει σκεπτικισμός εδώ και καιρό για το αν πρέπει να παραμείνουν στον έλεγχο και στην αναμόρφωση των οικονομικών καταστάσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» ωστόσο, η Folli Follie Group είναι ουσιαστικά ένας όμιλος πολύ μικρότερου μεγέθους από αυτόν που παρουσιάζονταν στις οικονομικές του καταστάσεις, όπως αναφέρει η έκθεση της Alvarez & Marshall.
Οι αποκλίσεις, μάλιστα, σε σχέση με τα στοιχεία που εμφάνιζε η εταιρεία ήταν χαοτικές και αφορούσαν τόσο τον τζίρο της από τις δραστηριότητες στην Κίνα το 2017, όσο και τα ταμειακά διαθέσιμα, δηλαδή τις καταθέσεις που υποστήριζε ότι διατηρούσε ο όμιλος στις τράπεζες.
Συγκεκριμένα:
- πραγματικός τζίρος της εταιρείας το 2017 δεν ξεπερνούσε τα 116 εκατ. δολάρια όταν στις οικονομικές καταστάσεις του 2017 ο κύκλος εργασιών εμφανιζόταν στο 1,1 δις δολάρια
- τα ταμειακά διαθέσιμα δεν ξεπερνούσαν τα 10 εκατ. δολάρια όταν η εταιρεία εμφάνιζε 220 εκατ. δολάρια.
Η έκθεση της Alvarez & Marshall προσδιορίζει το ταμειακό έλλειμμα της εταιρείας στα 290 εκατ. δολάρια και ουσιαστικά δείχνει ότι, το πραγματικό μέγεθος της Folli Follie, δηλαδή η πραγματική αξία του ομίλου, είναι ίσως χαμηλότερη των 400 εκατ. ευρώ, δηλαδή μικρότερη ακόμη και από τα δύο ομολογιακά δάνεια που έχει συνάψει.
Το σχετικό πόρισμα αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλες οι ημερομηνίες, τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Άφαντη η ΚΥΑ, αγωνία για τα vouchers έως 600 ευρώ
Οι διαπραγματεύσεις με τρίτες χώρες και ο ρόλος της Ελλάδας
Τι περιλαμβάνει η πρόταση της ΝΔ
Το κόστος εξυπηρέτησης του Δημοσίου Χρέους στην Ελλάδα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρωζώνη
Η συζήτηση του πρωθυπουργού με τη δημοσιογράφο του CNN, Κριστιάν Αμανπούρ
Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για όλο το πλέγμα των διεθνών σχέσεων
Οι παρεμβάσεις για πιο άνετες μετακινήσεις - Έργα αναβάθμισης σε Μετρό, Ηλεκτρικό και συρμούς
Η υπουργός Εργασίας ανοίγει τα χαρτιά της στην εκπομπή Face 2 Face - Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη
«Η Νέα Αριστερά δεν κατάφερε να διαμορφώσει ένα σαφές πολιτικό στίγμα»
Δεν θυμάμαι τόσα στελέχη να τινάζουν στον αέρα τα κόμματά τους με αντάλλαγμα μια θέση σε ένα κόμμα στο οποίο για τους περισσότερους ο ρόλος τους θα είναι αυτός των παιδιών για τα θελήματα
Το πρόγραμμα απασχόλησης επεκτείνεται για πρώτη φορά και στις Περιφέρειες
«Ανησυχία για πιθανή αλλαγή στρατηγικής της Χαμάς» σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Κυριαρχία των κινεζικών πλατφορμών χαμηλού κόστους - Επιβολή τέλους από τον Ιούλιο
«Ο κ. Τσίπρας προσέρχεται στο πολιτικό σκηνικό με το σύνολο των πεπραγμένων του» σημείωσε
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής
Στο έκτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
Ενώ υπενθύμισε τη ρύθμιση για την προσωπική διαφορά που αφορά περισσότερους από 630.000 συνταξιούχους
«Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.