Τασούλας: Χωρίς φραγμούς και τσίπα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Σχόλιο για τη μεταβίβαση αρχαιολογικών μνημείων και μουσείων στο Υπερταμείο
Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ κ. Κώστας Τασούλας με αφορμή τη δημοσιοποίηση των ακινήτων στο νομό Ιωαννίνων που η Κυβέρνηση, μετεβίβασε προς το Yπερταμείο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μόλις ανέκυψε το σοβαρότατο θέμα της μεταβίβασης προς το Υπερταμείο σημαντικών πολιτιστικών μνημείων της χώρας, κόντρα στο Σύνταγμα, η Υπουργός Πολιτισμού κ. Ζορμπά δήλωσε στις 21/9 ότι “ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε είναι ακατανόητος, γιατί από το νόμο εξαιρούνται ρητά τα ακίνητα που αφορούν στην πολιτιστική κληρονομιά”. Αμέσως μετά στις 22/9 η διοίκηση του Υπερταμείου δήλωσε: “Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μεταβιβάζονται αρχαιολογικά μνημεία ή ακίνητα”.
Και ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψέλλιζε αυτές τις δικαιολογίες πληροφορίες απ’ όλη την Ελλάδα απεκάλυπταν Μουσεία ολόκληρα και εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους να έχουν μεταβιβαστεί, παρά τις διαβεβαιώσεις. Ώσπου ήλθαν και τα αποκαλυπτήρια και για το νομό Ιωαννίνων! Το Βυζαντινό Μουσείο, το Φετιχέ Τζαμί, το Αρχοντικό Μίσιου, το Τζαμί Καλούτσιανης, οικόπεδα εντός του Κάστρου, τα κτίρια του Μενδρεσέ μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο, αλλά και το Στρατόπεδο Βελισσαρίου, το ΕΑΝΚΙ, αθλητικοί χώροι στη Λιμνοπούλα, και σημαντικά δημόσια κτίρια, μεταξύ άλλων, όλα μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο μέσα από μία απαράδεκτη προδικασία μυστικότητας, και από μία απροκάλυπτη ψευτιά.
Η Νέα Δημοκρατία απ’ την πρώτη στιγμή κατήγγειλε έντονα αυτές τις αδιανόητες
παραχωρήσεις που όσον αφορούν πολιτιστικούς χώρους και μνημεία είναι και ευθέως αντισυνταγματικές, από μία επικίνδυνα καταστροφική πλέον απερχόμενη Κυβέρνηση που ενώ πνέει τα λοίσθια σκορπάει νέες ζημιές για τη χώρα. Από την άλλη πλευρά και κεντρικά και τοπικά σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και πληττόμενους φορείς θα οργανωθεί η με κάθε νόμιμο τρόπο προσπάθεια αποτροπής αυτής της τερατώδους και ενάντια στο εθνικό και δημόσιο συμφέρον κυβερνητικής πρωτοβουλίας.
Όσο για τους εμπνευστές της, που μέχρι την τελευταία στιγμή χυδαία και μάταια
ψευδολογούσαν ότι δήθεν δεν τρέχει τίποτε αξίζει να παραδοθούν στη χλεύη και περιφρόνηση του ελληνικού λαού που αντιλαμβάνεται δυστυχώς ολοένα και περισσότερο γιατί κάθε μέρα που περνάει με τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο στην εξουσία η χώρα και τα συμφέροντά της υπονομεύονται βάναυσα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.