- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δημοσκόπηση MRB: Μπροστά με 8,8% η ΝΔ
Πώς διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα-Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Προβάδισμα 8,8 ποσοστιαίων μονάδων δίνει η νέα δημοσκόπηση της MRB στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καταγράφει το πολιτικό σκηνικό και την πρόθεση ψήφου του εκλογικού σώματος μετά τις εξαγγελίες των προέδρων των δύο κομμάτων στην 83η ΔΕΘ.
Η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού Star.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε το διάστημα 17-19 Σεπτεμβρίου 2018 σε πανελλαδικό δείγμα 1.004 ατόμων, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι:
ΝΔ 30,9%
ΣΥΡΙΖΑ 22,1 %
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6%
ΚΚΕ 5,9%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,6%
ΑΝΕΛ 1,5%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,3%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%
ΠΟΤΑΜΙ 1 %
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3,1 %
ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 14,4%
ΛΕΥΚΟ – ΑΚΥΡΟ – ΑΠΟΧΗ 3,6%
Η ΝΔ προηγείται με μεγάλη διαφορά (48,8%) στις απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα «ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές».
Συγκεκριμένα, το 65,2 % των ερωτωμένων πιστεύει ότι θα τις κερδίσει η ΝΔ, έναντι του 16,4% που πιστεύει ότι θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη το 35,8% απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, έναντι 26% που προτίμησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αξιοσημείωτο είναι ότι είναι υψηλό το ποσοστό της απάντησης «κανένας», που ανέρχεται στο 33,7%.
Οι πολίτες αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) την εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ σε ποσοστό 44,5% και θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 21,8%.
Την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ οι ερωτώμενοι την αξιολόγησαν θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 34,7%, ενώ το ποσοστό όσων την αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) ανέρχεται στο 30,3%.
Σε ποσοστό 38,7% οι πολίτες απαντούν ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι περισσότερο πειστικός στις προτάσεις του (μάλλον ή σίγουρα), έναντι 22,9% που πιστεύει το ίδιο (μάλλον ή σίγουρα) για τον κ. Τσίπρα.
Στο ερώτημα «ποιου η πολιτική πρόταση πιστεύετε ότι βοηθά τους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους», το 31% απαντά η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα (μάλλον ή σίγουρα), ενώ το 28,9% απαντά η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη (μάλλον ή σίγουρα).
Οι ερωτώμενοι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 42,4% ότι η πολιτική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη (μάλλον ή σίγουρα) στηρίζει περισσότερο τη μεσαία τάξη, έναντι ποσοστού 17,9% που πιστεύει ότι η πολιτική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα (μάλλον ή σίγουρα) στηρίζει τη μεσαία τάξη.
Στη δημοσιότητα δόθηκε άλλη μία δημοσκόπηση σήμερα Τετάρτη, η οποία δίνει προβάδισμα 4,9% στη ΝΔ. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα της Κάπα Research.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.