Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα στη ΝΔ με 10,9%

Επτά στους 10 πολίτες επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4353922-1.jpg
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στο 10,9% διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκοπική έρευνα της «ΜARC» για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ έρχεται πρώτη με ποσοστό 29,9% έναντι 19% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη ακολουθεί με μικρή ενίσχυση η Χρυσή Αυγή και ποσοστό 6,9%. Τέταρτο το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 6,4%. 

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%,ενώ το οριακό για είσοδο στην Βουλή 2,5% καταγράφει η Ένωση Κεντρώων.  Εκτός Βουλής με 1,4 και 1,2% αντίστοιχα εμφανίζονται το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση, ευθύνες στην κυβέρνηση για την εθνική τραγωδία στο Μάτι επιρρίπτουν σχεδόν επτά στους δέκα πολίτες. Σε σχετική ερώτηση ναι απαντά το 77,6% έναντι του 18,5% που θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει ευθύνη.

Αρνητική εμφανίζεται η πλειοψηφία της κοινής γνώμης και απέναντι στην επιλογή της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ειδικότερα, το 69,8% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι η ελληνική Βουλή δεν πρέπει να την επικυρώσει. Τη συμφωνία στηρίζει ποσοστό 22,8%.

Τέλος το 81,1% των πολιτών θεωρεί ότι η έξοδος από το Μνημόνιο σηματοδοτεί διατήρηση της αυστηρής επιτροπείας της χώρας μας από τους πιστωτές. 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ